tabi şehir içi durum çok farklı şartlar sürekli değişiyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sanırım tam izah edememişim. Burada bahsi geçen değerler eski nesil motor yapısına sahip araçlar içindi. Dikkat ederseniz genel olarak 1300 cc ve altı motor hacmine sahip araçlarda benzin depoları çoğunlukla bagajın sağ tarafında dikey, 1500 cc ve üzeri araçlarda bagaj zeminine yatak olarak yerleştirilmiştir. 9/10 litrelik değerler 1500-1700 cc lik eski nesil araçlar için önerilen uzun yol tüketim rakamlardır. Teknoloji gelişince bu değerler komik hale geldi. Eminim ki torunlarımız da bizim araçların tüketim değerlerini görünce çok güleceklerdir.bunu ilk defa duydum çok ilginçmiş.... depo kapasitesi gerçekten motor daha çok yaktıkça daha da büyüyor... ama uzun yolda daha fazla yapacaklarını tahmin ediyorum... şehir içi için 500km uzun yol için 700km civarı birşey olabilir bence... 1.2 araba hiç kullanmadım ama uzun yolda 9 litre çok değil mi 1.2 araba için? 90la sabit gidilse bence çok daha az yakabilir...
valla sizlerin söyledikleri değerlere göre benim araba az yakıyor sayılabilir.45 lt 550 km %100 şehiriçi ve kısa mesafe ve kış şartları..ben en iyisi ses etmeyeyim![]()
valla sonuçta altımdaki aracın 1,2 motora sahip olduğunu bilerek kalkış yapıyorum.öyle düşünecek olursak şöyle diyeyim.1,4 motorlu araçlardan pek bir farkı yok.ara hızlanmalar olsun kalkışlar olsun hemen hemen aynı.ama 1,6 motorlu araçlara göre tabii ki fark var.babamda bir tane polo vardı 98 model 1,6 16v 102 beygir.ayağını dokunduğun an uçuyordu araç.ama 2004 senesinde bile çok acayip benzin paraları veriyorduk o aracapeki aracın perfonmansı nasıl hızlanmalar kalkıslar nasıl
100den sonrakı hızlanma nasıl ?
valla sonuçta altımdaki aracın 1,2 motora sahip olduğunu bilerek kalkış yapıyorum.öyle düşünecek olursak şöyle diyeyim.1,4 motorlu araçlardan pek bir farkı yok.ara hızlanmalar olsun kalkışlar olsun hemen hemen aynı.ama 1,6 motorlu araçlara göre tabii ki fark var.babamda bir tane polo vardı 98 model 1,6 16v 102 beygir.ayağını dokunduğun an uçuyordu araç.ama 2004 senesinde bile çok acayip benzin paraları veriyorduk o araca![]()
ben en son hızı deneme fırsatı bulamadım hep şehiriçinde kullandım.bir ara sadece öyle bir deneyeyim dedim 100den sonra ibreler rahat geliyor gibiydi.ama dedim ya çok net söyleyecek kadar denemedim..