Lüks Araçlardan alınan Vergiye Örnek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BY_Corsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BY_Corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bir tanıdıgımız için Mercedes satıcısından teklif aldık.En altta fiyat kısmında arac fiyatına eklenen + %84 ÖTV ve ötv li fiyattan + %18 KDV görünce agzım açık kaldı.Aksesuarlı Araç bedeli 30.866 euro iken vergili fiyatı 68.016 euro :eek: (son fiyatın içinde 1000 euro plaka masrafı dahil).Lüks araba diye vergiyi katmerli işletiyorlar tamam ama , acaba normal vatandaşın kullandığı bizim arabalarda bu oran nedir ?

işte fiyat :
merso1pz3.jpg

işte teklif
merso2tg9.jpg

bütün araçlarda aynı fakat mercedes-bmw gibi firmalar normal fiyatını belirtip sonradan ötv sini yazıyorlar yani farkı gösteriyorlar;).

atıyorum astra h ların fiyatı 35.000 ytl civarı bu aracın Türkiyeye girişi 17-18.000 ytl gibi bir fiyat fakat ötv+kdv ile fiyat 35 i ni buluyor.

daha önce ankaralı arkadaşlara da bahsettim böyle hesabı cıkınca aslında astra hl arın maliyet fiyatları 10.000 ytl gibi birşey yanii ucuz arabalar:D:D
şaka bi yana Türkiyede böyle yüksek vergiler alındıkca eski model arabalar binmemiz devam edecek:(:(

öküz alınır o paraya ya değermi :)

Öyle böyle diyoruz ama sokağa çıktığımızda da her taraf lüks araçla dolu..Bu ne yaman çelişki bir türlü anlayamadım...

kısaca fiyatı 2 ye katlıyor işte.

bütün araçlarda aynı fakat mercedes-bmw gibi firmalar normal fiyatını belirtip sonradan ötv sini yazıyorlar yani farkı gösteriyorlar;).

atıyorum astra h ların fiyatı 35.000 ytl civarı bu aracın Türkiyeye girişi 17-18.000 ytl gibi bir fiyat fakat ötv+kdv ile fiyat 35 i ni buluyor.

daha önce ankaralı arkadaşlara da bahsettim böyle hesabı cıkınca aslında astra hl arın maliyet fiyatları 10.000 ytl gibi birşey yanii ucuz arabalar:D:D
şaka bi yana Türkiyede böyle yüksek vergiler alındıkca eski model arabalar binmemiz devam edecek:(:(

katılmamak mümkün değil

:eek:
vergiye gel
%84
1 bana 1 devlete
bu nasıl hesaptır böyle ya

Arkadaşlar yanlız aracın ÖTV'si lüx olmasına göre deil motor hacmine göre artık yeni sistemde biliosunuz..

1.6 ve altı %37
1.6 2.5 arası %60
2.5 ve üstü %84

bu teklifteki fiyatlar da 2006 yılı fiyatı...

bu teklifteki fiyatlar da 2006 yılı fiyatı...

teklif bugun geldi arkadaşım, tarih yanlış yazılmış.fiyatlar güncel

Geri