Bundan 1,5 ay önce Opel Zafira aracıma BRC Marka lpg kiti monte ettirdim. Aşağıda sıralı problemi yaşadım. Bir sefer servise müracaatettim. Yeni yazılım gelmiş, yazılım güncellendi ve hata olursa müracaatım istendi. Çok vaktim yok ve lokasyon olarak uzak bir nokta mail üzerinden başvurarak ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirilmemi talep etmekteyim.
Problemlerim;
1. Bu problem 3 sefer oldu. LPG ‘de iken Benzin göstergesi normalde yeşil yanmakta. Fakat benzin ledi sarı yanarken ve lpg ledi( tek led) yanıp sönerken periyodik bip sesi ile ikaz vermekte idi. Resetlemek için benzine geçtim ve tekrardan lpg’ye geçerek ikazı susturdum. Burada arıza alarmı mı veriyor?.
2. Yokuş aşağıya viteste inerken, dönüş veya yavaşlama esnasında frene basıp düşük vitese geçeceğim esnada vites arasında araç istop etmektedir. Bu sürekli oluyor. Yeni yazılım yüklemesi öncesi 4 kez, yeni yazılım yüklemesi sonrası 5 kez oldu. Bir problem olduğunu düşünüyorum.
3. LPG’de iken çok dik yokuşları çıkamıyorum. Hele bir de durup da yeni kalkmak mümkün değil. Benzine geçerek yokuşu çıkmaya çalışıyorum. Problem lpg’den doalyı tork düşüşünde mi , yoksa baskı balata da problem mi var. ?