LPG'li Zafira istop ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tozturk69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tozturk69

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş

Bundan 1,5 ay önce Opel Zafira aracıma BRC Marka lpg kiti monte ettirdim. Aşağıda sıralı problemi yaşadım. Bir sefer servise müracaatettim. Yeni yazılım gelmiş, yazılım güncellendi ve hata olursa müracaatım istendi. Çok vaktim yok ve lokasyon olarak uzak bir nokta mail üzerinden başvurarak ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirilmemi talep etmekteyim.
Problemlerim;
1. Bu problem 3 sefer oldu. LPG ‘de iken Benzin göstergesi normalde yeşil yanmakta. Fakat benzin ledi sarı yanarken ve lpg ledi( tek led) yanıp sönerken periyodik bip sesi ile ikaz vermekte idi. Resetlemek için benzine geçtim ve tekrardan lpg’ye geçerek ikazı susturdum. Burada arıza alarmı mı veriyor?.

2. Yokuş aşağıya viteste inerken, dönüş veya yavaşlama esnasında frene basıp düşük vitese geçeceğim esnada vites arasında araç istop etmektedir. Bu sürekli oluyor. Yeni yazılım yüklemesi öncesi 4 kez, yeni yazılım yüklemesi sonrası 5 kez oldu. Bir problem olduğunu düşünüyorum.

3. LPG’de iken çok dik yokuşları çıkamıyorum. Hele bir de durup da yeni kalkmak mümkün değil. Benzine geçerek yokuşu çıkmaya çalışıyorum. Problem lpg’den doalyı tork düşüşünde mi , yoksa baskı balata da problem mi var. ?

lpg zaten başlı başına problem arabaya suç ulmayın bence oeplin baskı balata 100-120 bin gider

Boğaz kelebeği temizlendi, bujiler değiştirildi. Bakalım, şun aormal bir şey yok. Ancak, egsoz manifold girişi contası hava alabilir dediler, başka bir Opel ustası reddetti bu durumu. Ayrıca, enjektörcüye götürüp Carbon Cleaner ile temizletmem gerekiyormuş.
Herkese selam

İstop Etmesi egr^den olabilir...

vites aralarında stop ediyor diye yazmışsınız sanırım o sırada motor rolantiye düşüyor ve rölantide stop ediyor cihaza bağlatmadınızmı aracınızı?

rolanti yarlayıcısı katalatik konvertör oksijen sensörü egr daha birçok şeyden yapar bunu bu olayı bende yaşadım...lpg başlı başına bi dert hiç taktırmayı düşünmüyorum..

iki tane opel aracım oldu ikisindede lpg de problemler yaşadım. aracınızı bilmiyorum ancak lpg yi yeni takmışsınız lpg den önce aracınızın problemi varmıy dı? yoksa aracınızın problemleri LPG kaynaklıdır. saat gibi çalışan arabamı mahvetti bu lpg işin kötü yanı lpgci eğer uzman değilse sorunu araca atar yok şu parça bozuk yok şura bozuk gibi boşuna para harcarsın. lpg ci yapamazsa sök lpgyi 1 hafta içinde aracının hiç sorunu kalmaz.

Herkese selam,

İlgilenen cevap verenlere çok teşekkürler. 3 gündür aracımı kullanıyorum. Şu an bir problem yok.

Kapı küllüğü arıyorum. Nerden bulabilirim?

Taner Öztürk

Geri