LPG'li aracımda gaz kokusu var! patlamadan yardım edin!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kustooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kustooo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yalnız kalorifer açıkken ve havayı da dışardan alırken arabaya hissedilir bi gaz kokusu geliyo. öndeki aracın eksozudur dedim ama önümde araba yokken de geliyo aynı koku. ama kaloriferin havasını içerden aldıgımda kesiliyo. bagajda da bi koku yok. gaz miktarında da öyle hissedilir bi miktarda azalma olmadı. yani tahmin ediyorum ki motor bölümünden çok ince bi sızıntı olabilir. ama nereden?

köpük yapıp kontrol etmeyi düşünüyorum ama nereleri kontrol etmeliyim? ayrıca sudan zarar görebilecek, köpük sürmemem gereken bir yer var mıdır? yardımlarınızı bekliyorm...

lpg test merkezlerinde gaz kaçağını testip eden bi cihaz ver oraya gidip bi kontrol ettir... şakaya gelmez...

lpg test merkezlerinde gaz kaçağını testip eden bi cihaz ver oraya gidip bi kontrol ettir... şakaya gelmez...
ankaradaymışın. gazi üni de otomotiv bölümünde var. dışarı açık. ana kampüste beşevlerde...

bu söylediğiniz lpgyi ilk taktırdıgımız zamanki sızdırmazlık testi mi başka bi olay mı

sen onu lpgcine götür cihaza baglasın normal degerın uzerınde calısıor olması lazım tabı bu sırada sureklı benzınlı kullan

Bence nereye gidersin ne yaparsın bilmiyorum ama gideceğin yere kadar benzinli kullanmayı ihmal etme. Allah esirgesin!!

şimdi aradım lpg yi taktırdıgım yeri. getir biz bakarız dediler. bilmiyorum artık ne yapacaklar. ama tabi benzinde gitmekte yarar var ihtiyaten...

herkese teşekkürler...

Aynı dertten bendede vardı...

yalnız kalorifer açıkken ve havayı da dışardan alırken arabaya hissedilir bi gaz kokusu geliyo. öndeki aracın eksozudur dedim ama önümde araba yokken de geliyo aynı koku. ama kaloriferin havasını içerden aldıgımda kesiliyo. bagajda da bi koku yok. gaz miktarında da öyle hissedilir bi miktarda azalma olmadı. yani tahmin ediyorum ki motor bölümünden çok ince bi sızıntı olabilir. ama nereden?

köpük yapıp kontrol etmeyi düşünüyorum ama nereleri kontrol etmeliyim? ayrıca sudan zarar görebilecek, köpük sürmemem gereken bir yer var mıdır? yardımlarınızı bekliyorm...
..

Sıralı sistemlerde kabutu açtığında hortumlar görecek sin o hortumların bağlantı noktalarında kelepçeler var ordan kaçırdığında bu kalorifer üflemesi ile geliyor koku bu bir ikinciside filtre den yapabilir..

çok ince bir koku olduğunu yazmışsın köpükden ziyade gaz ölçüm cihazı ile kontrol ettir derim köpükle yapma imkanı var ise sadece bütün dikkatini ver çünkü çok ince bir sızıntı....

evet arkadaslar. butun hafta sonu arabayı benzinde kullandım. pazartesi sabahı da lpg yi taktırdığım yere gittim. <nisan ayında omwl taktırmıstım 1600 liraya şimdi orası ekogas olmuş adamlar 875 liraya 12 taksit yapıyo bi de... ayağa düştü bu sıralı olayı:D>

ilkten cihazla kontrol etti kaçak yok dedi eleman. ısrar edince hava filtresini söktü altından enjektörlerin üstüne sabun köpüğü sıktı. enjektörlerin takıldığı zımbırtıdan kaçırıyomuş. o üzerine enjektör takılan silindirlerden birinin tepesinden ve dibinden kaçırıyodu. mengeneye sıkıştırdı sıktı etti yaptı bişiler ve sorun çözüldü :D 20lira:mad:

sonra lpgde çalışırken rolantide dalgalanma başladı. 500 d/d lara kdr düşüp yükseliyo. enjektörleri söktük ya ayar bozulmuş olabilir dediler ve ostimde ilsay oto diye buyuk bi lpg ciye yolladılar. ki bundan sonra oraya gitmeyi düşünüyorum lpg ile ilgili sorunlarda. (iyi ya da kötü orayı bilen varsa bilgi versin lütfen ;)) ama bu sefer araba saat gibi çalışıyo beni yalancı çıkardı. adam bağladı bilgisayara bişi yok abi dedi. nys dedik çıktık ordan.

bugun arabayı çalıştırdım bi iki kilometre yol gittim. arac yine aynı dalgalanmayı yapıyo. lpg ye yeni gecti tahmini 30-40 derece sıcaklık. anlamadım valla. böle soğuk oldugunda benzinde de yapmıştı gecenlerde aynı şeyi. niye yapar ki bunu???

Geri