Lpg yüzünden arabamdan biktim

volkansan

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Siteyi ziyaret et
Herkese iyiakşamlar, benim sorunumun lpg'den kaynaklandiğini düşünüyorum, geçen hafta bujilerim ve ateşleme bobinim tekleme ve hizlanmama şikayeti ile lpg'den dolayi değişti, bu hafta yine araç tekliyor ve 20100 20200 20300 20400 ile 30100 30200 30300 30400 ile 130000 hata kodlari veriyor ayni zamand aariza lambasi yaniyor. Lpg takilali 20000 km oldu şimdiye kadar bir sikinti yoktu. Inanin tekrar servise götürmeye korkuyorum. Bu arada lpg garantiside devam ediyor. Ne yapacağimi şaşirdim. Arabayi satmayi düşünüyorum.

Zavoli

cok garip montajdan kaynaklanan sebepten olabilir parça enjektörmü yoksa 4 lü blok enjektörmü

anladım bende aracıma parça enjektörlü zavoli taktım. tek kelime ile mükemmel ha benzin ha tüp -20 c de de kullandım +40 c de de hep aynı performans tahminim parça enjektör direk manifoltlara özel matkapla gömdükleri için borudalardan kaynaklanan mili saniyelik zaman kayıpları olmadıgından hem ateşleme geçikmesi hemde düşük emilsiyon hatası veriyor fakat direk enjektör anlık ateşleme ile bu sorun olmamalı şu an 30000 km yi geçti tüpte hep aynı yerden almakda önemliymiş ha bu arada gecenlerde lpg filtresini söktüm ters çevirdim bimden aldıgım güldal yağ çözücü sıktım elinize degmesin yakıyor inanılmaz temizledi içinden sapsarı su cıktı yakıt daha tasaruflu cıktı

anladım bende aracıma parça enjektörlü zavoli taktım. Tek kelime ile mükemmel ha benzin ha tüp -20 c de de kullandım +40 c de de hep aynı performans tahminim parça enjektör direk manifoltlara özel matkapla gömdükleri için borudalardan kaynaklanan mili saniyelik zaman kayıpları olmadıgından hem ateşleme geçikmesi hemde düşük emilsiyon hatası veriyor fakat direk enjektör anlık ateşleme ile bu sorun olmamalı şu an 30000 km yi geçti tüpte hep aynı yerden almakda önemliymiş ha bu arada gecenlerde lpg filtresini söktüm ters çevirdim bimden aldıgım güldal yağ çözücü sıktım elinize degmesin yakıyor inanılmaz temizledi içinden sapsarı su cıktı yakıt daha tasaruflu cıktı
kendim temizleyebilirmiyim lpg filtresini

ben kendim temizledim. senin hata ateşleme ve düşük emilsiyon hatası ise enjektorler manifolta uzak montaj olabilir. ehli bir usta işi çözebilir ben montajı vanda deli gibi bilgili bir hacı vardı sakalı yarım metre :D o yaptı adamın bilgisine hala hayranım.

Birkaç soru sormama izin verin sonra ihtimallere bakalım:

1.LPG den kaynaklandığını düşündüğünüz sorun için servise mi gittiniz? Yoksa LPG montajı yapan yer "bizimle alakası yok araç bozuk" deyip onlar mı yönlendirdi?
2. Buji ve ateşleme bobini değişmeden evvel benzinde de tekleme var mıydı?

3. Şu anda benzinde de tekleme var mı?

4. Buji değişmişlken tek tırnaklı buji taktırdınız mı? (LPG için tek tırnaklı buji tercih edilir)

Birkaç soru sormama izin verin sonra ihtimallere bakalım:

1.LPG den kaynaklandığını düşündüğünüz sorun için servise mi gittiniz? Yoksa LPG montajı yapan yer "bizimle alakası yok araç bozuk" deyip onlar mı yönlendirdi?
2. Buji ve ateşleme bobini değişmeden evvel benzinde de tekleme var mıydı?

3. Şu anda benzinde de tekleme var mı?

4. Buji değişmişlken tek tırnaklı buji taktırdınız mı? (LPG için tek tırnaklı buji tercih edilir)
ilginize teşekkür ederim
1. geçen hafta Aracım yolda kaldı ve yetkili servise çekildi, ateşleme bobini ve bujiler değişti ve sorun çözülmüştü, LPG'den dolayı olduğu söylendi.
2. Benzinde tekleme yoktu.
3. şu an araç benzinde de LPG'de de sanki 3 silindirmiş gibi çalışıyor.
4. evet servis geçen hafta tek tırnak buji takmış.

Geri