Lpg yangınları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SANCAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SANCAR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Y a arkadaşlar..Son bir haftadır televizyonda iki arabanın lpg den alev aldığını seyrettim..arabalardan biri golf tu..Ve sanırım sıralı sistemdir. NOluyo nasıl yangın çıkıp harlıyor bir anlatın yauuvv..tırstım iyice :sorry:

oh oh forumumuzdan 1 kişi....

maksatlı haberler amacına ulaşıyor :D

medya böyle birşey işte....

demek istediğim inanmayın.

lpg güvenlidir.

Bence şu sebepten dolayı yangın çıkıyor diyemeyiz...Benzinli arac ne kadar güvenliyse bence lpg li aracta o kadar güvenlidir..yeterki tüm kontrolleri zamanında yapılıyor olsun...

Yahu bi de benzinli aracı yakıp kameralarla çekseler tam süper olacak.. :)

Yahu bi de benzinli aracı yakıp kameralarla çekseler tam süper olacak.. :)

ama o dikkat çekmez ki, nınınn LPG li araba yol ortasında CAYIR CAYIR yandı.sürücü son anda kendini dışarı attı filan gibi olması lazım

benzin kullanmayınca belli bir süre yakıt yolu üzerindeki hortumlarda vb yerlerde kuruma ve çatlama oluşuyor. ilk benzin kullanımında sıcak motora çatlaklardan geçebilecek bir benzin yangın oluşmasına sebeb oluyor.
tofaş vb araçlarda çok yangın haberi olmasının sebebi budur tahminimce ama
yeni yabancı araçlarda zaten araba benzinle çalışıyor lpg ye geçiyor fakat belli bir süre sonunda bahsettiğim olay gerçekleşiyor olabilir.

Bakım yaptırırsan birşey olmaz.

Frenlere nasıl bakım yapılıyorsa ve sorun yaşanmıyorsa lpg sisteminede yapılırsa sorun yaşanmaz.

not: ben lpg kullanmıyorum.:) Performans/karizma önce gelir.

eşit risk

bence benzin ve lpg arasında risk açısından bir fark yok. bakımlarını ve kontrolünü düzenli yaptırmak şart. aşırı tehlikeli olsa ingilizler takarmıydı hiç kraliyet dairesindeki arabalara.

doğalgazdan önce senelerce evlerimizde kullandığımız lpg arabada niye çok tehlikeli olsun ki,biz evde hiç cayır cayır yanmadık mesela :D

Geri