lpg taktırmak karlı mı....

2-3 km içinde lpg ye geçecek şekilde ayarlatabilirsiniz ama stop etme çekiş problemleri yaşamanız kaçınılmaz olacaktır ki bu forumdaki lpg şikayetlerinin %90 nı bu konuda..
LPG buharlaşması için 30 derece yeterli. ortalama bir araç 30 dereye 2-3 km. zaten gelmiş oluyor.

Bende ayda 700-800km kullanıyorum hep sehirci ortalama benzine aylık 250 veriyorum günlük 25 km oluyor ortalama lpg fikri var kafamda ama anlamadıgım lpg taktıranların bır kısmı tavsiye ederken bir kısmıda tavsiye etmıyorum sanırım bu da usta ve montaj olaylarından kaynaklı birde sık sık duyuyoruz lpgli araclarda atesleme bobını arızası oluyormus ama sanırım buda bujı kablolarını ve bobını degıstırttıkten sonra cozumlenıyor taktıracak olursa brc atiker ve zavolli var aklımda ama hangisi olur bilmem.

Burak görüldüğü gibi herkes kötü işçilikten korkuyor. İyi olursa tamam da ya kötü olursa? Geriye dönüş biryerden sonra daha maliyetli. Hele açılan o dana gözü gibi delikler yok mu, insanın içi gidiyor.

Burak görüldüğü gibi herkes kötü işçilikten korkuyor. İyi olursa tamam da ya kötü olursa? Geriye dönüş biryerden sonra daha maliyetli. Hele açılan o dana gözü gibi delikler yok mu, insanın içi gidiyor.

sorma üstad arabanın bagajına kocaman iki tane delik açtığında ustaya ne vicdansız adamsın nası deldin orjinal arabayı demiştim..tabi yarı şaka yarı ciddi usta samimi arkadaşımız:)

bana, dur tamponuda deleyimde aklın başına gelsin demişti:)

o an soğudum yahu lpg den,zaten bi faydasına görmedim ama ben kısa mesafe kullandığım için..

yaa ben aracın gidişinden tasarufundan daha doğrusu lt fiyatından sorunsuz kullanıyorum ama yapılmış olan işçilik hataları canımı sıkıyor. kitin montajında sorun yok benim ama işte dedim yaa aracın içi bildiğiniz göl...

günlük 15km gidiş 15 dönüş var...Şehiriçi fazla kullanılmıyor burada(ığdır)..Sanırım büyük şehire çıkana kadar tayiinim beklemek gerekecek...

günlük 15km gidiş 15 dönüş var...Şehiriçi fazla kullanılmıyor burada(ığdır)..Sanırım büyük şehire çıkana kadar tayiinim beklemek gerekecek...

Bence hermen taktırın.
Şöyle ki;

Benzinde 30km x 25krş = 7,5TL yakar
LPG de 30-2km (2km benzinde gidersiniz)
28km x 14 krş(çok sıkıştırmadan kullanırsanız tüpte yakışı) = 3,92TL yakar (4 diyelim)

ayda 20 iş gününden hesaplayalım
7,5TL-4TL = 3,5 TL lik bir fark oluşur
20x3,5= 70TL
Ayda hadi bilemedik 60TL

50TL lik bir kar bile aracınızın diğer bakımlarını yaptırmanız için size yatırım demektir yılda en az 600-700TL eder bu da baskı balatayı ve triger setini beleşe yaptırmak anlamına gelir.

Saygılarımla...

Bence hermen taktırın.
Şöyle ki;

Benzinde 30km x 25krş = 7,5TL yakar
LPG de 30-2km (2km benzinde gidersiniz)
28km x 14 krş(çok sıkıştırmadan kullanırsanız tüpte yakışı) = 3,92TL yakar (4 diyelim)

ayda 20 iş gününden hesaplayalım
7,5TL-4TL = 3,5 TL lik bir fark oluşur
20x3,5= 70TL
Ayda hadi bilemedik 60TL

50TL lik bir kar bile aracınızın diğer bakımlarını yaptırmanız için size yatırım demektir yılda en az 600-700TL eder bu da baskı balatayı ve triger setini beleşe yaptırmak anlamına gelir.

Saygılarımla...

Hani askerlikte yapılan meşhur bir hesap vardır. Askerlik şu kadar ay, şu kadar gün .......... gibi. Birden aklıma onlar geldi :).

:D İlahi Savaş abi :D
Ama hesabın da doğru. Benim hesabıma göre de ayda yaklaşık 100 liralık bir fark oluyor (bizim araç için). Zaten okulun 1/4 bitti sayılır. Geri kalan günlerden senin hesaplamanla :) tatilleri, hafta sonlarını, geceleri falan düşersek LPG için yapacağım harcama neredeyse baş başa gelecek.

Geri