lpg taktırmak karlı mı....

ekonomik olmaya ekonomik ancak yanında getirdiği birçok sorun var. yok ayarı yapılcak, kışın şuna dikkat et, kapalı otoparka giremezsin, şu su bozuldu bilmem ne. aracın orjinalliğini bozduğun bir tarafa bir sürü baş ağrısı. ekonomik yanı güzel ama işte her güzelin bir kusuru var. benim görüşüm lpg taktırıp aracıma kıyamam ve diğer sorunlarla uğraşamam. he bide sıralı sistemde performans düşmüyor diyorlar ben ilk defa bindiğim arabada hem benzinde hem sıralıda denedim ciddi fark var.
+ performansı bal gibi düşüyor. Abim taktırdı, geçenlerde deneyeyim diye bir kullandım, kim ne derse desin fark var. Onun aracı da 2000 cc. önceden tampon tampona gittiğimiz çok olurdu, artık yanlız kalmaya başladım. Özellikle rampa ve sollamalarda aracın eski ataklığı yok.

Hanımın inadı tuttu bir kere, arabanın orjinalliği bozulmasın diye LPG istemiyor. İki sene idare ederim diyor. Malum biz de emir kuluyuz :kop:.
savaş abi yaş ilerleyince bütün erkekler bölemi oluyor yav... hanım istemiyor, hanım kızar, hanım duymasın...:D

hayyy o lpg'nin ben... onu takan ustayada... töbe töbe yaaaaa. aracımın içi bu ustalar yüzünden gölete döndü. aracın içine balık bıraksan yüzecek durumda şuan. döşemeler mahvoldu.. anlatamam... adamlar lpg için kablo çekmişler. deliğide açık bırakmıslar ne kadar yagmur suyu varsa aacın içine doldu.... aracın içi leş gibi kokuyor. rutubet küf kokusu. off allahım yaaaa.... lpg takıp kar edelim dedik bi ton masraf çıktı. hay ben böyle işin içine... aklın varsa aracını sat küçük hacimli dizel al. lpg falan hikaye...

Ustasına denk gelmemişsiniz demek ki.
Bunlar da usta güya.

savaş abi yaş ilerleyince bütün erkekler bölemi oluyor yav... hanım istemiyor, hanım kızar, hanım duymasın...:D
Gökhan'ım aslında bu tür söylemler taktik icabı. Senin anlayacağın imam gene bildiğini okuyor :kop:. İşin en güzel yanı yıllar geçtikçe birliktelikler bağımlılık yapıyor. Aile büyükleri birer birer rahmetli oluyor, çocuklar yuvadan uçuyor ama edi ile büdü hep diz dize oluyor. Ben biraz ev hayatına dolayısı ile evdekilere fazla düşkünüm, biraz geç kalsalar cama veya balkona tünerim. Bu saatten sonra birbirimizi kırmak bizlere yakışmaz. Şimdiki aklım olsaydı eşimle 30 li yaşlarda değil de 20 li yaşlarda evlenirdim.

sıralı sistem denilen LPG kitleri 2000 tl ortalama fiyatlarda montajı var..

şehir içi 15-20 km lik güzergahınız varsa %25

50 km aşıyorsanız günlük %40 tasarruf sağlarsınız...

her sene sızdırmazlık muayenesi için kuyruklarda beklemeyi,
birde kötü işçilik uygulanmışsa çıkacak arızalarla boğuşmayı göze alıyorsanız

yukardaki rakamlarla hesabı siz yapın ve karar verin..

yalnız şunu unutmayın : LPG kitinin markasını değil takacak ustasını iyi seçin!!!
sizin vermiş olduğunuz bilgiler baya bi hatalı bilginiz olsun ben düzeltiyim.

sıralı sistem ortalaması şuan için 1.200 yani 700 lirayada var 2.000 lirayada.

araç 2 veya 3 km. lik mesafe dışına çıkıyorsa ortalama tasarruf %40 - %55 bu sabittir.

her sene sızdırmazlık muaynesi yaptırmıyorsunuz. 2 yılda fenni muayne sırasında yaptırıyorsunuz.

kötü işçilikte hemfikiriz.

benim görüşüme gelince. ben LPG işi ile uğraşıyorum. forumda birçok arkadaşım biliyor ve forumda birçok aracada montaj yaptık. sonuç olarak aylık 500 km. den fazla yol yapan kişi muhakkak LPG taktırsın. ama tabiki doğru marka ve doğru ustayla.

evet abi haklısın. evliliklerde genellikle kadınlar erkeklerin zahmetini çekiyor bi zamandan sonra onlarında bildiğni okumasını hoş karşılamak lazım. evlilik denen mukaddes birlikteliğin gerçek anlam ve sadakatine varmak güzel bir şey. ama şu an eski saygı, örf, adet ve görenekler kalmadığı için herşey pamuk ipliğine bağlı. allah bizede sennki gibi mutlu bir yuva nasip etsin.

hayyy o lpg'nin ben... onu takan ustayada... töbe töbe yaaaaa. aracımın içi bu ustalar yüzünden gölete döndü. aracın içine balık bıraksan yüzecek durumda şuan. döşemeler mahvoldu.. anlatamam... adamlar lpg için kablo çekmişler. deliğide açık bırakmıslar ne kadar yagmur suyu varsa aacın içine doldu.... aracın içi leş gibi kokuyor. rutubet küf kokusu. off allahım yaaaa.... lpg takıp kar edelim dedik bi ton masraf çıktı. hay ben böyle işin içine... aklın varsa aracını sat küçük hacimli dizel al. lpg falan hikaye...
Asıl sorun zaten üstün körü iş yapan ustalardan kaynaklanmıyor mu? O nedenle aracın orjinali ne ise öyle kalmasından tarafım. Ben arabaların benzin yaktığını bile bile aldım. Performansı sevdiğim için de ikisini de 2000 cc aldım. Hiç de pişman değilim. Zevkin sevginin bedeli olmaz. Ekonomi, küçük hacim isteseydim gider 1100-1200 cc lik araç alırdım. Zamanında küçük hacimli araçlara çok bindim, zorluklarını iyi bilirim. Şimdi içim daha rahat. Param/benzinim azsa gaza daha az basarım olur biter. Hem hızlı, güçlü araçlar arzulayalım hem de fazla yakıt tüketiyor diye kızalım. Öyle şey olmaz. Hayat felsefeme göre her şeyin bir bedeli vardır. Belki yanlışım ama ne yapayım ben böyleyim işte.

sizin vermiş olduğunuz bilgiler baya bi hatalı bilginiz olsun ben düzeltiyim.

brc gibi kaliteli sistemlerin 2000 tl civarı olduğunu biliyorum,ruhsat masrafları vs genelde bu miktar üzerinden tasarruf edip edemeyeceği
hesaplanıyor..tabi 700 liralık sistem de vardır ama kalitesi nedir??

ben bir kez lpg taktırdım ve neredeyse hiç tasarruf etmedim çünkü günlük mesafem 15 km,bunu kullanınca tecrübe ediyorsunuz ama iş işden geçmiş oluyor..

ayrıca çok düzgün takılmıştı aracıma ne çekişi nede stop etmesi hiçbir sorun yaşamadım ama LPG ye geçene kadar yarı yolu benzinli gidiyordum maalesef..

2-3 km içinde lpg ye geçecek şekilde ayarlatabilirsiniz ama stop etme çekiş problemleri yaşamanız kaçınılmaz olacaktır ki bu forumdaki lpg şikayetlerinin %90 nı bu konuda..

evet abi haklısın. evliliklerde genellikle kadınlar erkeklerin zahmetini çekiyor bi zamandan sonra onlarında bildiğni okumasını hoş karşılamak lazım. evlilik denen mukaddes birlikteliğin gerçek anlam ve sadakatine varmak güzel bir şey. ama şu an eski saygı, örf, adet ve görenekler kalmadığı için herşey pamuk ipliğine bağlı. allah bizede sennki gibi mutlu bir yuva nasip etsin.
Amin kardeşim. Erkekler olarak bazan egolarımıza sahip olamıyoruz, hoşgörü göstermiyoruz. Birlikteliklerdeki "ben" kavramı ne zaman "biz" kavramına dönüşürse o zaman işlem tamam demektir. Hoşgörü her zaman için depotluktan daha iyidir.

Geri