lpg taktırmak karlı mı....

edisonalp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bende opel astra 1,6 120 beygir elegance var.Ve arabamı fazla kullanmadığım halde ayda 150/200 arası benzin parası veriyorum.lpg taktırmak istiyorum ama forumda okuduklarım biraz lpg konusunda beni düşündürdü.Yani taktırdıkdan sonra ustaya gidip 10 ver 20 ver istemiyorum.Şimdi herkes iyi usta filan diyor,kimileri marka önemi diyor.Baktım iyi marka taktıranında sorunu var ,iyi ustaya gideninde sorunu var..Zaten böyle arızalar başladı mı kesin arabamdan da soğurum,ama bu benzin fiyatları ile de olacak gibi değil...Kafam çok karııştı.:confused:

Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için önemli...Sizce taktırdıkdan sonra başım ağrır mı...

alp gursoy

Ben de aracımı fazla kullanmıyorum o nedenlede LPG'yi hiç düşünmüyorum. Hele hele kısa mesafelerde kullanıyorsanız (araç ısınmadan LPG'ye geçmediği için) bence hiç gerek yok. Özellikle aracımı şehir içerisinde çok kullanan biri olsaydım öncelikle dizeli tercih ederdim. Eşim her hafta okula gidip gelirken yaklaşık 300 km yol yapıyor (araç A kasa Vectra 2.0 otomatik). 100 km de 8.5 litre benzin tüketiyor, senin araca LPG taktıralım diyorum ama kabul etmiyor. Şu an için aracını satıp temiz az kullanılmış dizel araç alma imkanımız da yok, şimdilik aracını satmaya da kıyamıyor onun yerine bana kıyıyor :).

Ayda benzine 200 veriyorsanız lpg ye geçince 120 verirsiniz, aynısı bende de var, hesap etmiştim. Ve gayette memnunum (atiker).
Ayrıca 120 beygir lik elegance a hiç rastlamadım.

sıralı sistem denilen LPG kitleri 2000 tl ortalama fiyatlarda montajı var..

şehir içi 15-20 km lik güzergahınız varsa %25

50 km aşıyorsanız günlük %40 tasarruf sağlarsınız...

her sene sızdırmazlık muayenesi için kuyruklarda beklemeyi,
birde kötü işçilik uygulanmışsa çıkacak arızalarla boğuşmayı göze alıyorsanız

yukardaki rakamlarla hesabı siz yapın ve karar verin..

yalnız şunu unutmayın : LPG kitinin markasını değil takacak ustasını iyi seçin!!!

Ben de aracımı fazla kullanmıyorum o nedenlede LPG'yi hiç düşünmüyorum. Hele hele kısa mesafelerde kullanıyorsanız (araç ısınmadan LPG'ye geçmediği için) bence hiç gerek yok. Özellikle aracımı şehir içerisinde çok kullanan biri olsaydım öncelikle dizeli tercih ederdim. Eşim her hafta okula gidip gelirken yaklaşık 300 km yol yapıyor (araç A kasa Vectra 2.0 otomatik). 100 km de 8.5 litre benzin tüketiyor, senin araca LPG taktıralım diyorum ama kabul etmiyor. Şu an için aracını satıp temiz az kullanılmış dizel araç alma imkanımız da yok, şimdilik aracını satmaya da kıyamıyor onun yerine bana kıyıyor :).

haftada 300 km hiçde küçümsenek gibi değil bence kesinlikle tüp taktırmalısımn abi

hocam benım elegance z motor fazla bulunmuyor zaten...

Ben objektif bir yaklaşımda bulunayım.Aracımı ilk aldığımda lpgsizdi 1500 km bindim.Ve binmeye korktum.Zira yakıtı çok fazla geldi(renault9 dan sonra).Araca lpg taktırdım şimdi aracıma zevkle biniyorum, korkmadan.K,m ne derse desin ciddi miktarda tasarruf ediyorsunuz.Eğer aracınızın motorunda sorunu yoksa ve iyi bir usta montajı yaparsa sorun yaşamazsınız ancakunutmayalımki bazı sorunlar lpg takınca kendini belli ediyor ve kullanıcılar suçu lpg ye atıyor.

valla bende sizin gibi ayda 150 200 arası veriyodum lpg taktırdım o sorun bu sorun derken 2 binlira masraf etmişim kar değil zarar ettim bence riske değmez lpg taktırıpta sorun yaşamayan görmedim hiç yaşamasa kış günü tekler stop eder bide yolda bırakırsa iyice soğursun ben ettim siz etmeyin

ekonomik olmaya ekonomik ancak yanında getirdiği birçok sorun var. yok ayarı yapılcak, kışın şuna dikkat et, kapalı otoparka giremezsin, şu su bozuldu bilmem ne. aracın orjinalliğini bozduğun bir tarafa bir sürü baş ağrısı. ekonomik yanı güzel ama işte her güzelin bir kusuru var. benim görüşüm lpg taktırıp aracıma kıyamam ve diğer sorunlarla uğraşamam. he bide sıralı sistemde performans düşmüyor diyorlar ben ilk defa bindiğim arabada hem benzinde hem sıralıda denedim ciddi fark var.

haftada 300 km hiçde küçümsenek gibi değil bence kesinlikle tüp taktırmalısımn abi
Hanımın inadı tuttu bir kere, arabanın orjinalliği bozulmasın diye LPG istemiyor. İki sene idare ederim diyor. Malum biz de emir kuluyuz :kop:.

Geri