Kendim de uzunca bi süre benzer dilemmayı yaşadığımdan bir-iki kelam etmeden yapamadım
Uygun bi kitin, güzel bi işçilikle monte edilmesiyle sorunsuzca kullanan, biçok kişi var forumda. Ama bir o kadar da, ufak tefek sıkıntılar yaşayanlar var. Tekleme, arıza lambası, stop etmeler, bobin yanması, vs.
Açıkçası, lpg ile kullanımda ama az, ama çok yakıt masrafından tasarruf edileceği kesin gibi. Ancak öte taraftan, aracın zaten mevcut olan arıza riskine bir de lpg sisteminin olası arıza riski ekleniyor. Sonuçta, ek bir sistem döşeniyor ve her çalışan sistem de olası arıza riskini de beraberinde getiriyor.
Tam bir "case by case", ayrı ayrı ele alıp değerlendirelecek bişey.
Bi arkadaş çıkıp, şu kiti şurda taktırdım, rutin bakımlar dışında sorun çıkarmadı, tasarrufum da cabası diyebilir. Doğrudur.
Başka biri de, taktırmaz olaydım, arabam kafayı yedi, üstelik en bilindik markaladardan biriydi, sakın taktırma diyebilir. Bu da doğrudur...
Gene de, eğer çok kullanıyorsanız, aylık yaptığınız km'ye göre bi hesap yaparak, iyi referansı olan bi lpg servisinde montajla, denenesi bi alternatif gibi duruyor
Karşı çıkan olsa da sevmeyen olsa da lpg, benzin ve dizele alternatif bi yakıt artık günümüzde. Hele ki şu benzin fiyatlarıyla...