LPG Shell mi opet mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Headlack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
80 Tl lik gazla 320 km uzun yol yaptım bende sizce nasıl ?

Sadece fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

Benim kabaca yaptığım ölçümlere göre; Toplam 1753 km yol yaptım, (bunun yaklaşık 500 km kadarı şehir içinde yapıldı). 1753 km de litresi ortalama 2,67 TL den 136 litre LPG alarak 365 TL ödedim (bu arada 50 TL lik de benzin aldım, bu rakam hesabımın dışında). Sonuç olarak 100 km de yaklaşık 8 litre LPG harcayarak km de 21 kuruş civarında yakıt tükettim.

Araç 1996 Model F kasa otomatik vites 245.000 km de olan 1.6 Astra GL.

Uzun bİr aradan sonra aygaz aldim ama araba ÇekİŞten dÜŞtÜ. Ayni mİktarda gaz alinca 4 iŞik yanardi ama Şİmdİ 2 iŞik yaniyor. Bİ daha aygaza uĞramam gayrİ

80 TL gaz ile şehir içi 320 km çok az bence.

Şu ölçümü ne ye göre yapıyoruz? Litresi 2,39TL ye yada 2,85 satılan LPG var litre hesabı yapsanızda çok mu az mı fikir beyan etsek?
Uzun yolda 36-37 litre arası lpg ile 430km de yaptım 320km de herşey gaz pedalına ne kadar ve nasıl bastığınızla alakalı.
LPG yi OPET ten almaya dikkat ederim

Son düzenleme:
yakıt tüketimi aracı nasıl kullandığımıza, hangi yollarda kullandığımıza göre değişebilir. sürekli aynı tarzda ve aynı yollarda kullanarak km ölçmek gerekir.
benim km olarak memnun kaldığım bp-total-mogaz oldu.bu üçüyle 30 litre gazla 460-475 km'leri gördüm.

Ankarada hepsini denedim ama opet ile gerçekten çok gidiyorum özellikle shell ve petrol ofisinden ne zaman gaz alsam hep beklemediğim anda bitiyor hepsi aynı vs diyorlar ama ya yıllardır alıyoruz aynı değilmiş.

Örneğin sitelerde bişi gaz var litresi 2.32 sanırım dün gördüm ben hep ordan alırdım ucuz diye araba lpg de hırıltılı çalışıyordu bir gün hava mı basmışlar doldurmamışlarmı anlamadım kızdım opetten aldım bir depo sonra rolantim üst devirlerim torkum çok daha verimli oldu yani o ucuz gazlardan almada yine diğerleri fena değil :)

Ankarada hepsini denedim ama opet ile gerçekten çok gidiyorum özellikle shell ve petrol ofisinden ne zaman gaz alsam hep beklemediğim anda bitiyor hepsi aynı vs diyorlar ama ya yıllardır alıyoruz aynı değilmiş.

Örneğin sitelerde bişi gaz var litresi 2.32 sanırım dün gördüm ben hep ordan alırdım ucuz diye araba lpg de hırıltılı çalışıyordu bir gün hava mı basmışlar doldurmamışlarmı anlamadım kızdım opetten aldım bir depo sonra rolantim üst devirlerim torkum çok daha verimli oldu yani o ucuz gazlardan almada yine diğerleri fena değil :)

ben de dün sitelerde köşedeki aygaz'dan LPG aldım (yaklaşık 1 yıldır aygaz almıyorum) araba stop edecekmiş gibi oluyor. benzinden gaza geçerken bir sıkıntı var belli oluyor. hızlanmıyor...

sadece aygaz olan yerlerden almamak gerek,özellikle dediğiniz siteler kavşağındaki birde mamak samsun yolundaki aygaz,zaten opette 2,51,oralarda 2,30 tl gaz :)

bir çok kişi aygaz'dan şikayetçi, bir çok kişi de gayet memnun.
benim anladığım kadarıyla bu iş istasyondan istasyona değişiyor.
eğer aygaz alınacaksa, opet in şehir içindeki çok aktif istasyonlarından alınmalı.

Geri