LPG neden ucuzlamıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir de o var cidden Ankara'da çok çok ucuz lpg diğer illere göre...

ya ucuzda çağrı yinede pahalı..

Pahalı canım ona birşey dediğim yok ama ne zaman ankara'ya gelsem daha çok lpg alasım gelirdi eskiden lpg li aracım varken

usta ben sunu anlamıyorum sıralı sıstemde arac zaten ılk benzınle bı calısıyor sonra gaza gecıyor ee bı ton benzın gene gıdıyo %15 fazla yakıyo benzıne gore ayrıca fıyat farkıda azaldı eger kı gazda gercketen saglıklı bınmek ıstıyosanız fılıtrelerıne cok dıkkat edıp degıstemenız gerekıyor kı zavollı nın flıtresı 60tl 20000 km de bır degısmesı lazım mıs bıde.. ne anladım lpg den ben artık hıc bı cezbedıcı yanı kalmadı kı eskıden benzınle lpg fıyat aralıgı ucurumdu kar edılıyordu hanı dıyosunuz ya dızel arac alckasan senede yok 50000 km yapcan felan bnce tam tersı eger kı lpg taktrcaksan cok km yapan bırı olman lazım kı kar edesın kı su anda bana gore en karlısıda dızel admalar 100km de 4 lıtre yakıttan bahsedıyo benzınlı gıbı 7 10 lıtre degıl kı suda var lpg de bastıgınızda acayıp yakıyor dızelde boyle bısıde yok sonucta bassanızda az yakıyor sonucta bana en mantıklısı dızel arac gelıyor lpg felan artık gercekten bos ıs oldu bu ulkede zaten ney cok kullanılsa ona daha cok zam gelıyor lpg ılk cıktıgında hatrlıyorum ya 100.000 lıraydı yada 120000 felandı sonra bı anda 250000 lıra oldu sonra zaten malum uctu gıttı zam ustune zamla dızel desenız yuzune bakan yoktu dızelın su cdtı tdcı cıkasıya kadar fıyat desenız benzınle yarı yarıyaydı nerdeyse ama dızel araclar arttı ne oldu dızel fıyatı nerdeyse benzını geccektı frenledıler 50 kurus fark kaldı arasında onunda..... sımdı dogal gaz lı tanklar cıktı yakında onada yuklenırler... konuyla alakasız alaklı bısı olsada mesela su aklımı cok kurcalıyo eve gelen tup 50 lıra 12 kg arabaya aldıgınızda 20 lıra felan tututo herlde o cıvarda yada 30 olsun bu ne demek yanı.... adamlar goz gore gore soyuyolar nıye cunku gerkelı bısı hadı evınızde tup olmasın ya... hadı arabayı kullanmayın ya olur mu olmaz e dıyo o zaman bızde bunlara bole zam yaparız benım en agırıma gıden hıc bı yere şikayet edilemeyişleri... bi düzen oturmus olede gıdıyo comak sokupta duzelten kımse yok....

ankara da şuan 1.18 den satan yerler mevcut arkadaşlar

abi o gazlar alınmıyor ya :( filtreleri falan mahvediyor..

arkadaşlar dün epdk ya attığım mail'in cevabı geldi :

Sayın İlgili;
5307 Sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun (Kanun) 10 uncu maddesi gereği LPG alım satımında fiyatlar, erişilebilir dünya serbest piyasa koşullarına göre oluşur. Söz konusu madde aynı zamanda, rafineriler ve dağıtıcıların, lisansları kapsamında yaptıkları piyasa faaliyetlerine ilişkin fiyatları, erişilebilir dünya serbest piyasalarındaki fiyat oluşumunu dikkate alarak, tavan fiyatlar olarak Kuruma bildirmelerini hükme bağlamıştır.

Aynı madde ayrıca “LPG piyasasında faaliyetleri veya rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran veya doğurabilecek nitelikte anlaşma veya eylemlerin piyasa düzenini bozucu etkiler oluşturması halinde, gerekli işlemlerin başlatılmasıyla birlikte, her seferinde iki ayı aşmamak üzere, faaliyetlerin her aşamasında, bölgesel veya ulusal düzeyde uygulanmak için taban ve/veya tavan fiyat tespitine ve gerekli tedbirlerin alınmasına Kurum yetkilidir.” hükmünü amirdir.

Kurumumuz, bu kapsamda, Kanunun kendine vermiş olduğu görev ve yetkileri yerine getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmekte ve Kanunun kendisine vermiş olduğu piyasanın izlenmesi ve gözetimine ilişkin faaliyetlerini devam ettirmektedir.
Kanunun 10 uncu maddesinin ihlaline dair tespitlerin olması halinde ilgili belgelerin Kurumumuza; firmaların uyumlu eylem içerisinde hareket ettiklerine dair belgelerin ise Rekabet Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.

konu üzerinde çalıştıklarını belirtmişler ama hergün milyonlar akıyor diyelim :cool:

ibrahim sanada aynı cevabı göndermişler. Muhtemelen banada aynısı gelecek. Fakat bu arada günler geçiyor hazır benzin inmişken LPG de düşse çok iyi olur. Yoksa EPDK nın uygulama süresi 2 aylık bu petrol şirketleri zaman dolunca yine zammı yapıştırırlar.

Geri