LPG li Araçta Benzin Pompası ve Röle

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Astra97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benzin depom kırmızı ışık yanmadan dolu olur genelde çeyrek ilekırmızının üzerindeki beyaz arasında gider gelir doldurup kullandıkça.Sıkıntı şu, aldığım adam 50 liralık pompa taktırmış.

O da ayrı bir problem zaten.Ucuza kaçayım derken iyi yine pompadan temelli vazgeçmemiş adam. :-)

Peki bu parçayı biz monte edebilir miyiz. Kolayca takılacak bisey mi, yoksa ustanın mi takması lazım?

Şu roleyi takmak istemeyen usta müşteri sürünsün modunda başka bir şey değil. Yav lpg devreye girince depo için de mal mal çalışan pompasının kime faydası var?

Amatör biri için zor olabilir. Oto elektrikçiler halleder.

Benzinli araçlarda, benzin pompası çok çabuk arızalan bir parçamı dır. Yani ortalama kaç yılda arızalanabilir.

Benzinli araçlarda, benzin pompası çok çabuk arızalan bir parçamı dır. Yani ortalama kaç yılda arızalanabilir.
94 model aracım 200binde halen orjinali üstünde yani değişmemiş nerden anladın derseniz söküp baktım fabrikasyon kelepçeler takılı ve pompa gm . değişince kalite takılırsa bi okadar daha gider diye düşünüyorum

94 model aracım 200binde halen orjinali üstünde yani değişmemiş nerden anladın derseniz söküp baktım fabrikasyon kelepçeler takılı ve pompa gm . değişince kalite takılırsa bi okadar daha gider diye düşünüyorum

Anlatmak istediğim tam olarak ta bu zaten. Benzinli araçlarda 150-200 bin km giden pir parçanın yanmaması için gereken benzin miktarı çeyrek depo benzin iken, neden LPG firmalarının bile tavsiye etmediği röleyi takalım.

Ömrü öyle çok da uzun değil malesef. Bozulduğunda da yolda bırakması cabası.
Kaldı ki ömrü çok uzun bile olsa 15 liralık röle ile halloluyor. Masraflı bir şey olsa tamam mukayese edilebilirdi belki.

Ömrü öyle çok da uzun değil malesef. Bozulduğunda da yolda bırakması cabası.
Kaldı ki ömrü çok uzun bile olsa 15 liralık röle ile halloluyor. Masraflı bir şey olsa tamam mukayese edilebilirdi belki.

Burda sorun masrafı veya 15 TL değil. Bu röleyi LPG firmaları tavsiye etmiyor. LPG firmalarının bi çıkarı olsa anlayacam. Benzin pompasının yanması firmalara eksi veya artı bişey katmıyor.

Geri