Lpg ile ilginç bi yorum

çok uykum var o yüzden kısaca diyebilirim ki bazen büyük motorlar daha az yakıt yakabilir ama bunun nedeni üsttekiler değildir. onun nedeni şudur ;

siz hızlanmak için gaza basarsınız ve motor küçük ve güçsüz ise hemen gelsin düşüncesi ile yüklenirsiniz gaza ama büyük ve güçlü motora fazla gaz pompalamadan aynı hıza "daha kısa sürede" çıkarsınız. işte bu yüzden daha az yakabilir.

iyi sabahlar

not: 1.6 astra g de yarı yarıya farketti atiker lpg ona göre.
Ya yanlış söylüyorsun demek istemiyorm yanlış anlama; gerçekten yarı yarıya farkettimi?çünkü lpg firmaları açıklamalarında %35 tasarruftan bahsediyor.(%40 diyolar ama ekliyolar lpg benzinde %20 daha fazla lt yakar.)

Şimdiye kadar okuduğum LPG üzerine mesajlarda şunu gördüm herkes km de kaç ytl yaktığını söylüyor. Ama km de kaç lt yaktığından bahsetmiyor.

Önemli olan aracın tükettiği yakıtın lt karşılığıdır. Benim gördüğüm araç eğer 100 km de 10 lt yakıyorsa LPG de yine buna yakın değerler yakıyor. Yani kısacası kazancınız fiyat farkından doğuyor. Yarın öbür gün devlet LPG ile akaryakıt fiyatlarını iyice birbirne yaklaştırırsa ben o zaman yapılan ekonomiyi görmek isterim.

Birde LPG kullanan araçların motorlarının bildiğim kadarı ile daha sık servisi ziyaret etmesi motorun ömrü açısından da önemli. Nedeni ise LPG nin normal akaryakıta göre daha az atıklı ve yüksek ısı açığa çıkararak yanması. Yüksek ısıda motorda aşınmayı hızlandırır. Yağın ömrünü azaltır.

evet lpg de fiyattan yırtıyoruz

Geri