Lpg ile ilginç bi yorum

arkadaşlar usta şunu demek istemiş bence 1.6 vectra 7 lt yakar. 2.0 vectra 7.5 lt yakar.2.2 vectra 7.8 lt yakar gibilerinden.motor büyüyünce yakıt illa artar ama lpg lilerde oran ları az çekişleri daha iyi

Arkadaşım sana şöyle birşey diyeyim hesabını sen yap.Benim 94 model 156 bg dohc kırmızı motor vectra gt m var.Haziran ayında araca BRC FAST
KWA lpg sistemi bağlattım.Araç şehir içinde aklıllı kullanılısa km de 0.14 kr yakıyor ama seri kullanılırsa bu rakam km de 0.20 kr kadar çıkıyor uzun yolda 90 km sabit hızda aracı yormadan kullanlırsakm 0.11 kr yakıyor ama gaz pedalı diplenirse ben otoyolda denedim ortalama km de 0.18 kr civarında yakıyor.Hesaplaması senden.İyi günler..

Bence hem doğru hem de mantıklı. Benim eski araç doğandı. Onunla sürekli gidip geldiğim yere 20 lira yakıyordum. Ancak 2000 motor vectra da sıralı sistemle 15-16 lira yakıyorum.
Arada bir benzin alıyoruz ama o önemli sayılmaz...

abi doğanla vectra bir mi? sonucta motor yüzde verimleri arasında dağlar kadar fark vardır. kaldı ki doğan arkadan itiş bi araba, iletim organlarında muazzam güç kaybı olur. aynı kasalı arabalarda motor hacmi farklı olsun ki bu kıyaslama yapılabilsin bence. 1,6 doğanla 2,0 doğan. veya 1,6 vectra ile 2,0 vectra gibi.

muhtemelen adamların demek istediği şu. buyuk hacimli motorlarda tasarrufunuz daha fazla olur. yoksa buyuk hacimli motorun düşük hacimlisine göre daha az yakıt kullanması zor bence...

Adamların dediği doğru. 1.4 dacia 180km le giderken 25 ykr yakıyor 2.0 vectra 180km le giderken 23 ykr yakıyor. motor büyüdükçe yüksek hızlara ulaşması için gereken yakıt azalıyor çünkü.

Şimdiki arabalar genelde kilolular. Bu arabaları küçük motorlarda şehir içinde dur kalklarda, ara hızlanmalarda ivmelendirebilmek için gaza daha fazla basmak gerekiyor. Motor büyü olduğunda daha çabuk tepki vereceğinden pedala basma oranı düşüyor bunun mutlaka etkisi var lakin bu birazda motorun ve aracın teknik özellikleri ile de ilgili. Şimdi 2500 - 3000 cc. bir grand charokee ile 1400 motor mütevazi bir astrayı karşılaştıramayız. Karşılaştırırsak ben derim ki astra elbette az yakar.

arkadaşlar usta şunu demek istemiş bence 1.6 vectra 7 lt yakar. 2.0 vectra 7.5 lt yakar.2.2 vectra 7.8 lt yakar gibilerinden.motor büyüyünce yakıt illa artar ama lpg lilerde oran ları az çekişleri daha iyi
Aynen öyle. Daha açık bir ifade ile; Örneğin herhangi bir tasarruf ürünü totalde % 35 ekonomi sağlasın. 100 Km de 10 lt ve 15 lt yakan araçların % 35 ları farklı olacağından tüketim bazında büyük motorlar daha karlı ( daha az değil ) oluyor. Yaklaşık olarak 10 lt de 3 lt tasarruf yapan araç tasarruf ürününden sonra 10-3=7 lt, l5 lt de 5 lt tasarruf yapan araç tasarruf ürününden sonra 15-5= 10 lt yakıt tüketir. Ufak motorlu araçta tasarruf 100 km de 3 lt, büyük motorlu araçta tasarruf 100 km de 5 lt. Sanırım usta bunu demek istemiş. Daha önceleri duyduğum bir ifade vardı. Tasarrufa yönelik her türlü üründe büyük hacimli araçlar da daha fazla verim (güç olarak) alınıyormuş. Ne derece doğru ben de bilmiyorum. Büyük hacimli eski amerikan araçlardan kullanan arkadaşlar varsa bu konudaki fikirleri önemli.

Savaş Bey güzel açıklamışsınız... Tebriklerr..

çok uykum var o yüzden kısaca diyebilirim ki bazen büyük motorlar daha az yakıt yakabilir ama bunun nedeni üsttekiler değildir. onun nedeni şudur ;

siz hızlanmak için gaza basarsınız ve motor küçük ve güçsüz ise hemen gelsin düşüncesi ile yüklenirsiniz gaza ama büyük ve güçlü motora fazla gaz pompalamadan aynı hıza "daha kısa sürede" çıkarsınız. işte bu yüzden daha az yakabilir.

iyi sabahlar

not: 1.6 astra g de yarı yarıya farketti atiker lpg ona göre.

Son düzenleme:
arkadaşlar araçların kg değeri yaklaşık aynı ise;1,6 motor 2,0 motordan daha çok yakar. çünkü 1,6 motor o yükü torkunda kaldıramaz. 2,0 motor daha rahat ivmelenir ve az yakar.

benim 1,6 şahin 0,160 kuruş yakarken 2,0i vectra 0,130 yakıyordu tabi gaz fiyatları aynıyken. ancak şehir içine girince iş değişiyor büyük motor daha fazla yakıyor dur kalk yaptıkça

Geri