LPG dönüşüm 1997 astra f sedan 1,4

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan neyseo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

neyseo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim araçta enjeksiyon varmıdır varsa kaç noktalıdır nasıl anlarım.Birde aracım km de enson hesaplamalarıma göre 170 ykr yakıyor şehiriçi-şehirlerarası ortalaması.Acaba hangi lpg sistemi uyar benim araca ve tasarruf sağlarmıyım.Mesela 120 ykr ye düşermi?

aracın 100km de 5.5 litre yakıyo. eğer cok km yapmıyosan taktırma. kendini cook uzun sürede amorti edecektir.

Arkadaşlar benim araçta enjeksiyon varmıdır varsa kaç noktalıdır nasıl anlarım.Birde aracım km de enson hesaplamalarıma göre 170 ykr yakıyor şehiriçi-şehirlerarası ortalaması.Acaba hangi lpg sistemi uyar benim araca ve tasarruf sağlarmıyım.Mesela 120 ykr ye düşermi?
hesapta bir yanlışlık olmasın millet lpg ile o kadar düşük yakamıyor şayet doğru ise lpg de fiyat farkı yüzünden 100 ykr falan yakması gerekir ki bu da imkansız sanırım

bence de hesapta hata var;şehir içinde çok zor o rakam; eğer şehirler arası çok seyehat ediyorsan o zaman rakam doğru olabilir ; zaten o zaman bence lpg ye gerek te yok; bende de 1.4 f kasa sedan var; mpı çok nokta enjeksiyonlu ve benzinli 30 ytl lik benzinle şehir içinde 100 km yapıyor ve bu bile bence güzel bir rakam benzin için; ve ben de çok kararsızım lpg taktırtma konusunda ama taktırırsam eski sistemin en kalitesinden taktırırım o da 650 ytl civarı tutar fakat aracı çok dikkatli ve bilinçli kullanmak gerekir; yoksa problem çıkarabilir; ben önceki vectramda da aynı sistemi sorunsuz olarak kullanmıştım ve şehir içinde 20 ytl lik lpg ile 65 km civarı yapıyordum; şimdi bu 1.4 astra benzinde hiç yakmıyormuş gibi geliyor....

yanliş hesap

aracın bu kadar az yakması mümkün değil.ya sizin orada benzin 1.5 ytl yada sen hesabı karıştırıyorsun.

hacı sen o arabayı kendin itmiyorsan süper bir değer .. ben lpg ile nerde ise 15,8-16,5 ykr arası yakıyorum. yani normalde senin araç lpg ye geçerse 10 ykr civarı yakar ki öyle bir arabam olsa arabayı eve çıkarır tuvalete falan onunla giderdim.

hacı sen o arabayı kendin itmiyorsan süper bir değer .. ben lpg ile nerde ise 15,8-16,5 ykr arası yakıyorum. yani normalde senin araç lpg ye geçerse 10 ykr civarı yakar ki öyle bir arabam olsa arabayı eve çıkarır tuvalete falan onunla giderdim.

Hacı lafı hoşumu gitti :) benimde çok kullandığım bir kelime.Ancak defaten bilinen yöntemlerle denedim. genelde uzun yolda 90-110 hızda arabayı fazla zorlamadan ve genelde 2 kişilik bir ağırlıkla hesapta bir yanlışlık yok.Aracı alalı bir yıl oldu hiçbir bakım da yaptırmadım.Kıyaslamalarımda ben de az yaktığını farkettim belki kullanımla alakalı olabilir.Asıl sorum 97 Astra 1.4 GL sanırım motor kodu da XCNZ benim arabaya hangi sistem LPG uyar?Eğer eski sistem uyarsa taktırmayı düşünüyorum yinede.

Hacı lafı hoşumu gitti :) benimde çok kullandığım bir kelime.Ancak defaten bilinen yöntemlerle denedim. genelde uzun yolda 90-110 hızda arabayı fazla zorlamadan ve genelde 2 kişilik bir ağırlıkla hesapta bir yanlışlık yok.Aracı alalı bir yıl oldu hiçbir bakım da yaptırmadım.Kıyaslamalarımda ben de az yaktığını farkettim belki kullanımla alakalı olabilir.Asıl sorum 97 Astra 1.4 GL sanırım motor kodu da XCNZ benim arabaya hangi sistem LPG uyar?Eğer eski sistem uyarsa taktırmayı düşünüyorum yinede.

eyvallah...
içinde XE falan geçmediği için sanırım karbüratörlü senin aracın yani eski sistem 300 ytl lik bir lpg dönüşümü kafidir senin için yamulmuyorsam.. ha birde sonra git bir taksiciye benim aracım böyle yakıyor almak isteyen olursa satabilirim de sanırım aracın normal ederinin rahat 2-3 bin ytl üstünde bir fiyata satabilirsin..

yani ben taksici olsam hoplaya zıplaya alırdım hatta alır birde ben 2-3 bin pahalı fiyatına bir başkasına satardım..

Geri