Lpg deneyimli arkadaşlar

benzin ve mazot fiyatını devlet belirler yani EPDK (T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU) rafineri fiyatını belirler ve bütün petrol şirketleride o fiyatdan satmak zorundadır bu nedenle bütün farklı şirketlerin benzinliklerinde benzin ve mazot fiyatları fiks dir değişmez devletin belirlediği fiyatlardan 1 kuruş ne yukarı satabilirler ne aşağı suç işlemiş olurlar..

gazda devlet sadece tavan fiyatı belirler çünkü gaz işi eskiden beri özel şirketlerin elinde bunun nedenide daha önceleri gazın araba yakıtı olarak kullanılmaması benim tahminim yani oto gaz olarak son 10 yıldır kullanılıyor o yüzden özel şirketlerin elinde olduğu için ve devlet tekelinde olmadığından devlet sadece tavan fiyatını belirliyor belirlenen tavan fiyatlar, serbesti ve rekabet nedeniyle otogaz ve LPG dağıtım firmaları bazında farklılık gösteriyor.

dahada açık olıyım devlet diyorki gazın tavan fiyat litresi 30 kuruş bunun altına satamassın ama istediğin kadar üstüne satabilirsin sana kalmış diyor bir firma ister 1 tl ye satar diğeri 2 tl ye diğeri isterse litresi 5 tl ye satar kel alaka bir firmada gider 35 kuruşa satar sonuçda serbest piyasa kanunu.. benim bildiğim neden bu.

Geri