Lpg de mavİ duman

opel_vectra37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar aracım kalkışta lpg de mavi duman atıyor ama benzinde atmıyor.1000 km de 1L yağ yakıyor fakat her zaman yakmıyor.Lpg nin yağ ayarı diye bir şey varmış o çok açık olduğu zaman lpg de mavi duman atıyormuş doğrumu ?

Araç kaç model? Km ne kadar? Birde LPG ne zaman takıldı?

Araç kaç model? Km ne kadar? Birde LPG ne zaman takıldı?

vectra c 2003 154000 tüpün ne zaman takıldığını bilmiyorum ama dün egzos emisyon ışığını yaktı başka forumlarda yağlama sisteminin vanası bozuk olduğu zaman oluyormuş doğrumu

Araç rolantide çalıştırın bir iki dakika hiç gaz vermeden bekleyin sonra anı gaz verin bakın bakalım duman atacak mı?

Sonra aslında atıyordur ama siz tabi hareket halinde olduğunuz için attığını göremiyorsunuz. Benim dedim şekilde bir deneme yapın derim. Eğer söylediğim şekilde duman atıyor ise aracın kapak açılacak subaplar bitmiş yada bitmeye yakın demektir. Komple kapak yapılması gerek. Ve ayrıca açılmışken motorun piston ve diğer takımlarının da gözden geçirilmesi şart.

Sonra aslında atıyordur ama siz tabi hareket halinde olduğunuz için attığını göremiyorsunuz. Benim dedim şekilde bir deneme yapın derim. Eğer söylediğim şekilde duman atıyor ise aracın kapak açılacak subaplar bitmiş yada bitmeye yakın demektir. Komple kapak yapılması gerek. Ve ayrıca açılmışken motorun piston ve diğer takımlarının da gözden geçirilmesi şart.

ben kendim bakmadım arkadaşım 2-3 metre attığını ve sonra kestiğini söyledi

Bir araç bin km de 1 litre yağ eksiltiyor ise o araç hayatta duman filan kesmez çünkü çok fazla yağ eksiliyor. Araç resmen yağ ile çalışır durumda demek. Bu şekilde yağ eksilten araçların kesin kez tamir edilmesi gerek ki ileri de başa bela olmasınlar. Dediğim şekilde siz bir kontrol edin. Sonra buraya yazarsınız. Durumu ona göre de fikir yürütmek daha kolay olur.

Bir araç bin km de 1 litre yağ eksiltiyor ise o araç hayatta duman filan kesmez çünkü çok fazla yağ eksiliyor. Araç resmen yağ ile çalışır durumda demek. Bu şekilde yağ eksilten araçların kesin kez tamir edilmesi gerek ki ileri de başa bela olmasınlar. Dediğim şekilde siz bir kontrol edin. Sonra buraya yazarsınız. Durumu ona göre de fikir yürütmek daha kolay olur.

her zaman 1l eksiltmiyor arada bir fazla eksiltiyor

Geri