Lpg de güzel, Benzinde zülüm ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hasali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,
aracım Lpg de muntazam çalışıyor ancak benzine alınca gazı köklesemde araç toplamıyor, hırlayıp tekliyor, aynı şeyi birkaç defa deneyince, bazen eskisi gibi güzel çalışıyor, çoğunlukla gaz yemiyor ( benzin pompasında röle var araba gaza geçince pompa devre dışı kalıyor bir etkisi olurmu? kuruma falan yaparmı? )
benzindenmi, filitrede pislikmi var, yolsa başkamı, anlamadım bir fikirverin, kurban olam:confused:

araç lpg de bile olsa benzin pompasının çalışması lazım...
bence röleyi söktür.. büyük bi ihtimallede ondan yapar..

lpg mikserli ise hava debimetresinden yapar; biraz benzinde kullanırsan büyük ölçüde düzelir ama hafif bir teklemesi kalır;bu işi tamamen çözmek için sıralı sisteme geçiş yapıp hava debimetresini değiştirmen gerekir ama araç bu şekilde lpgde sorunsuz çalışıyorsa bence hiç ellemeye gerek yok; bir diğer önerim ise mikserin yerini değiştirmen ve gaz kelebeğinin hemen ön kısmına yuvarlak mikser taktırman olur, pompa rölesiyle durumun alakası yok;röle mikserli sistemde gayet güzel çalışır ve pompayı yanmaya karşı korur......

bir çok şeyden yapabilir benzin enjekterü tıkanmış olabilir

aynı sorun bendede war lpg yi baglatıgımdan beri... kalibrasyon ayarlarından oldugunu düşünüyorum cünkü benzine alınca 50 km sonra herşey normale dönüo..

bu iş röle bağlandıktan sonra çıktı. röleden önce çok süperdi tabi benzin hortumu patlayıncaya kadar.
arkadaşlar benzinin geri dönüşünde pompa falan yok demi? kendinden dönüyor geriye?
Benzinde hep yığılma yok bir bakıyorum eskisi gibi birde bakıyorum tıkanıyor... bulunduğum yerde ne servis nede adamgibi tamirci ortada kaldım yaw

Geri