***LPG de 90 km de 9,3 L Mutlak Tüketim??***

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astrax_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar uzunca bir süredir ölçüm yapıyorum yaklaşık 8000 km oldu ş.içi değerim lt. bazında km.de 0,101 lt. ş.dışı ise lt bazında 0,082 lt. eski çarpana(lpg. 1,51 iken) göre ş.dışı 0,123 ykr aşağı yukarı ş.içide 0,15-0,14 ykr yakıyor aracım 2001 astra 1.6 16v şu an ise ş.dışı 0,135 ykr. ş.içi (lpg 1,65) 0,16-,17 ykr.

yol bilgisayarında cıkan degeri 1.18 ile çarparsanız lpg ile yaktıgınız ortalama yakıtı görebilirsiniz;)...

ayrıca havanın soguklugu lpg tüketimini düşürmesi lazım
cünkü aracın ısınması biraz daha uzun sürüyor ve gec lpg ye geciyor;)...

ayrıca kıvanç ilk önce bi lpg degerlerine baktır gazcıda sonra motora bakarsın....

ayrıca havanın soguklugu lpg tüketimini düşürmesi lazım
cünkü aracın ısınması biraz daha uzun sürüyor ve gec lpg ye geciyor;)...

ewet benzinle araç ısınana kadar daha uzun yol yapıyorsun :)

bakalım bu şekilde min.130 km yi görmeye çalışıcam..zaten 130 kmyi bulursa hesap olarak yaklaşık 150 lira yakmış olacak lpg yi devreden çıkarana kadar ölçümlere devam ederim..yorumlar için teşekkür ederim..bide yaşadığım yer deniz seviyesinde değil biraz şehrin yükseğinde yani 1,5-2 km 2. veya 3.viteste çıkmak zorunda kalıyorum..bu durumda yakıt tüketimini azda olsa arttırabileceğini düşünüyorum..

işin içinde rampa ve dur kalk olayı olunca bence bu veriler gayet normal...

Arkadaslar astramda son 1 aydır lpgde tüketim değerleri biraz arttı..en son kontrolleri yaptırdıktan sonra 20 ytl (yaklaşık 13 lt) gaz aldım..bugun arac 90 km yapmış ve mutlak tüketim olarak ekranda 9,3 L yazıyor..sizce bu değer yüksekmi??şu an lpg ışığı kırmızıya geçti..bu değeri şehiriçinde yaptım...
Benim astra 16 16v otomatik vites sıralı sistem lpg .
Şehir içinde, 100 km de 11.5 lt lpg tüketimi var. buda yeni fiyatlara göre,
km de 0.193 ykr ediyor.
senin yakıt tüketimin nomal olması lazım.
ekrandaki veri sağlıklı değildir. depo tamamen boşaldığı zaman, tam tüketim ortaya çıkıyor.

Geri