lpg-benzin

bencede bu havalarda motor ısınmadan çıkmayın hem çok yakarsınız hem araç içinde sıkıntı yaratabilir bi futbolcu düşünün ısınmadan oyuna girse nasıl olur

arabayı çalıştırır çalıştırmaz hareket ediyorum. 3 kmde tüpe geçiyor. ay bazına vurunca çok değil mi arkadaşlar.

3 km de tupe gecıyorsa gıdış gelış esnasında 6 km benzınde yanı yolun yarısını benzınde gıdıyorsunuz. gıttıgınız kısmı da aracın en çok yakıt sarfettıgı kısmı. bende 85 lıraya ıyı kurtarmışsınız. 360 km yoldan bahsetmıssınız. ıstısnaları saymayarak sadece 360 km yı ele alırsak 180 km sini benzınde ve muazzam bır yakıt sarfıyatıyla gıdıyorsunuz. dolayısıyla benzınle gıderken ortalama yakıt tuketımınız 100 km de 14 lıtre madem (yukarıdaki arakadaşın verısıne dayanarak).. 14 lıtreyı ele alırsak 100 km de 51.1 tl . 180 km de 91.6 tl. bencede 80-85 lıralar normal. ayrıca sıze tavsıyem madem ayda 60 kere marşa basıyorsunuz. ortalama 3 dakka da rolantıde araç tupe geçer. 180 dakka ayda bekleme surenız olur. 180 dakka / 60 dakka = 3 saat ... rolantıde saatte 2 lıtre yaksa 3 saatte 6 lıtre yakar. 6 litre de 20 lira benzin parası eder. hemde motoru korumuş olursunuz.

Son düzenleme:
3 km de tupe gecıyorsa gıdış gelış esnasında 6 km benzınde yanı yolun yarısını benzınde gıdıyorsunuz. gıttıgınız kısmı da aracın en çok yakıt sarfettıgı kısmı. bende 85 lıraya ıyı kurtarmışsınız. 360 km yoldan bahsetmıssınız. ıstısnaları saymayarak sadece 360 km yı ele alırsak 180 km sini benzınde ve muazzam bır yakıt sarfıyatıyla gıdıyorsunuz. dolayısıyla benzınle gıderken ortalama yakıt tuketımınız 100 km de 14 lıtre madem (yukarıdaki arakadaşın verısıne dayanarak).. 14 lıtreyı ele alırsak 100 km de 51.1 tl . 180 km de 91.6 tl. bencede 80-85 lıralar normal. ayrıca sıze tavsıyem madem ayda 60 kere marşa basıyorsunuz. ortalama 3 dakka da rolantıde araç tupe geçer. 180 dakka ayda bekleme surenız olur. 180 dakka / 60 dakka = 3 saat ... rolantıde saatte 2 lıtre yaksa 3 saatte 6 lıtre yakar. 6 litre de 20 lira benzin parası eder. hemde motoru korumuş olursunuz.

buda bi mantık ancak bakalım rolantide 1 saatde 2 litremi yakıyor. ayrıca daha önce benzinde gitmiş oldugu mesafeyi (180 + 180 KM) LPG de gidecek

benim aracımda düz sistem lpg takılı .. hiç benzin kullanmıyorum direk gazla çalışır hiç benzin sarfiyatı olmaz.

benim aracımda düz sistem lpg takılı .. hiç benzin kullanmıyorum direk gazla çalışır hiç benzin sarfiyatı olmaz.
lpgnin olurda sıvı halde silindirlerin içine girerse silindirin duvarlarını veya sıvı olarak nereye değerse oralarını eritir... sıralı sistemin geliştirilmesinin sebebi eski tarz lpgdeki lpgye al benzine al kısmını kendinin yapması ayarlardığını optimum bir sıcaklıkta(arabaya zarar vermeyecek bir sıcaklık)da otomatik olarak geçmesidir...

süper bir fikir. DENEYECEĞİM

3 dakka da rolantıde araç tupe geçer.

3 km boyunca benzinle çalışan motor, lpg yi buharlaştıracak ısıya ancak gelebiliyorken..

rölantide,motorun üzerinde yük yokken nasıl 3 dakikada aynı sıcaklığa gelebiliyor anlayamadım..

Selamlar, benim aracım da 2000 model OV CDX. Araç 95000'e geldi. BRC SEQ-24 sıralı sistem var. Ankara'yı bilenler için hergün mesai saatlerinde İvedik-Ulus-Kızılay-Dikmen güzergahında ortalama 22 km yapıyorum. Az önce benzin-gaz aldım. Litresi 1.85'den (Shell Vadi Petrol) toplam 71 liralık 38,37 litre gaz aldım. Toplam 235 km gidebilmişim. Bu arada tahminimce benzin tüketimim yaklaşık 4 litre kadar. 3,65'den 4 lire benzin de 14,6 lira tutuyor. Bu hesaba göre km'de 36,4 kuruş yakmışım. Yol bilgisayarı da 16 litre ortalama yakıt tüketimi gösteriyor. Buna göre neredeyse birebir bir tüketim söz konusu, yani 38,37/16 lt olarak hesaplarsam aracın gaz ile 239 km gitmesi gerekiyordu. Motor sıcakken rölantide yakıt tüketimi 1,1 L /h. Aracı yeni aldık ama pişman etti bizi. Keşke 1.6'dan hiç vazgeçmeseymişim. Memur adamın neyine 2.0 Otomatik vites arabaya binmek.

Geri