LPG Alirken Dikkat

arkadaşlar LPG konusunda baya bi deneyimim var. Yani Malzeme imalatı ve satışını yaklaşık 3-4 yıl yaptım. LPG de hava basma olayı kesinlikle olamaz. çünkü dispanserdeki tabanca (yani basımı yaptığı) içinde 5 adet ayrı çekirdekleri var. Ve bunlar havayla değil çarpma ile açılır. biliyosunuz tankınıza sıvı halde basılıyo. otomatikmen LPG gelmeden dolumun yapılması imkansız. Ama kötü LPG vardır. buda;
LPG Bütan ve Propan gazlarının birleşmesiyle meydana gelir. bunların belli bi oranda karışması gerekiyor. Bütan gazı pahalı ve yanması zor bi gazdır. Propan ise ucuz ve yanması kolay olandır. Kötü olarak nitelendirdiğimiz gazlarda bu karışımla oynama yapıyorlar. Propanı birasdaha fazla koyunca hem fiyat otomatikmen düşüyor. Yanması kolay olduğu içinde otomatikmen çabuk bitiyo ve araç fazla yakıyo. Hatta böyle aşırı fazla yakma gibi durumlarda aracınızın eksozuna bakın hem koku olur hemde siyahlanma olur. ayrıca regülatörünüzde (beyin) temizleme tıpasını açtığınızda yağ birimini görceksiniz. o yağ birikimide Propanın atığıdır.

arkadaşlar LPG konusunda baya bi deneyimim var. Yani Malzeme imalatı ve satışını yaklaşık 3-4 yıl yaptım. LPG de hava basma olayı kesinlikle olamaz. çünkü dispanserdeki tabanca (yani basımı yaptığı) içinde 5 adet ayrı çekirdekleri var. Ve bunlar havayla değil çarpma ile açılır. biliyosunuz tankınıza sıvı halde basılıyo. otomatikmen LPG gelmeden dolumun yapılması imkansız. Ama kötü LPG vardır. buda;
LPG Bütan ve Propan gazlarının birleşmesiyle meydana gelir. bunların belli bi oranda karışması gerekiyor. Bütan gazı pahalı ve yanması zor bi gazdır. Propan ise ucuz ve yanması kolay olandır. Kötü olarak nitelendirdiğimiz gazlarda bu karışımla oynama yapıyorlar. Propanı birasdaha fazla koyunca hem fiyat otomatikmen düşüyor. Yanması kolay olduğu içinde otomatikmen çabuk bitiyo ve araç fazla yakıyo. Hatta böyle aşırı fazla yakma gibi durumlarda aracınızın eksozuna bakın hem koku olur hemde siyahlanma olur. ayrıca regülatörünüzde (beyin) temizleme tıpasını açtığınızda yağ birimini görceksiniz. o yağ birikimide Propanın atığıdır.

:eek: Yani Hava Deil o Zaman Kotu Gaz mi Basmişlar İnsan oğlu bu sekilde yaparak oteki dunyada yüzlerce insanin hakkini nasil verecek bilmiorum ALLAH a havale ediorum...

evet kötü gaz. bu tip insanlar öteki dünyayı düşünseler zaten yapmazlar. onun için onlar şuanda rahatlar. (zannediyolar) en iyisi sabityerden almak ve allaha havale etmek ;)

düpedüz hırsızlık yapıyo adiler bide esnafız diye geziyolar
ayıptır yahu :mad:

arkadaşlar aygaz alın diye nerdeyse yalvarıcam size :)

yalnız arkadaşlar şöyle bi problem var. artık firma isimleri çokda önemli değil. yani aygaz, opet, shell, bp ...... istasyonların dolum noktalarında özel aparatlar vardır. bunlar firmalar tarafından istasyona takılır ki kaçak gaz felan gelmesin die. yalnız artık o aparatlarda yapıldı. otomatikmen tamamiyle istayson sahibine kalmış bişe. yani bütün aygaz veya diğerleri iyi olacak die bişe yok. ;)

Yok Abi yok ben bundan sonra bildigimden sasmayacam her zamanki aldiğim yerden alicam

Dilekçilerden, Aygaz al.. Uzun zamandır kullanıyorum. Sorun yok:good:

Tamam Hemso Ayni sekilde bende normalde ordan aliordum

Bu tarz olaylara mahal vermemek için hep kaliteli yerden almaya çalışalım arkadaşlar

Geri