Lise Sorumluluk sınavları hakkında bilgisi olan..?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34BCT70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben şu an bir lisede öğretmenim ve hatta bu aralar da sınavlarla meşgulüz. O yüzden henüz tatile de çıkamadım :-(

Tekrar durumu kötü ama artık lisede sınıfta kalmak da bence zor bir şey, zaten sözlüler şunlar bunlar ortalama yukseltme- sorumluluk, 2. kez sorumluluk hakları veriliyor. Hepsi öğrencilerin başarılı olması için.

Bence sana düşen görev elinden geldiğinin sonuna kadar ders çalışmak, kendini kampa al ve sadece derse odaklan. %90 başarırsın. Zaten hocaların çoğu bu tip sınavlarda her zamankinden daha kolay sınav hazırlar.

Not: Ben yukarıda bahsettiğim gibi yapmam, şimdiye kadar o.y.s. ya da sorumluluk ile hiç öğrenci geçirmedim, geçirmem de. Bütün yıl boyunca en az 80 saat dersine girmişim, 6 sınav+4 sözlü notu vermişim+ödev şu bu.. Bu ölçme-değerlendirme sonunda başarısız olan bir öğrenci, sadece tek bir sınavda başarılı oldu diye o dersten geçmemeli.

Diyebilirsiniz ki, geçseler ne olur? Sonuç açık, kalitesiz mezunlar ve ÖSS'de sıfır çeken binlerce öğrenci.

Ben şu an bir lisede öğretmenim ve hatta bu aralar da sınavlarla meşgulüz. O yüzden henüz tatile de çıkamadım :-(

Tekrar durumu kötü ama artık lisede sınıfta kalmak da bence zor bir şey, zaten sözlüler şunlar bunlar ortalama yukseltme- sorumluluk, 2. kez sorumluluk hakları veriliyor. Hepsi öğrencilerin başarılı olması için.

Bence sana düşen görev elinden geldiğinin sonuna kadar ders çalışmak, kendini kampa al ve sadece derse odaklan. %90 başarırsın. Zaten hocaların çoğu bu tip sınavlarda her zamankinden daha kolay sınav hazırlar.

Not: Ben yukarıda bahsettiğim gibi yapmam, şimdiye kadar o.y.s. ya da sorumluluk ile hiç öğrenci geçirmedim, geçirmem de. Bütün yıl boyunca en az 80 saat dersine girmişim, 6 sınav+4 sözlü notu vermişim+ödev şu bu.. Bu ölçme-değerlendirme sonunda başarısız olan bir öğrenci, sadece tek bir sınavda başarılı oldu diye o dersten geçmemeli.

Diyebilirsiniz ki, geçseler ne olur? Sonuç açık, kalitesiz mezunlar ve ÖSS'de sıfır çeken binlerce öğrenci.

katılıyorum...

burada ikinci sınav olur mu diye fikir danışmak yerine vakti zamanında yeteri kadar çalışılsaydı şu an bunları yazmaya gerek olmayacaktı. Kaldı ki bu sınav olsa ve geçilse bile seneye, veya ondan sonraki seneye ne olacak...

tek amaç olarak sınıf geçmeye odaklanarak asıl önemli olan birşeyler öğrenmeyi yok sayıyoruz maalesef...

Kesinlikle haklısınız ben buna zaten karşı çıkmıyorum ve söylediklerinizin sonuna kadar katılıyorum.Ancak bu sene derslere fazla odaklanıp çalışmadım 1. yazılılarım çok iyiydi 2. dönem 4 tanesini toparlayamadım. zaten 2. sınavlara kadar full ders çalışıcam ve çalışıyorumda.1 sene tekrar yapacagıma 1.5 ay çalışıp geçerim..Tekrar teşekkürler değerli yorumlarınız için.

hayırlısı, inşallah istediğin gibi olur...

bu arada bence her ihtimale karşı çalışmaya başla, sonra geç olmasın...

kolay gelsin

hayırlısı, inşallah istediğin gibi olur...

bu arada bence her ihtimale karşı çalışmaya başla, sonra geç olmasın...

kolay gelsin
inşallah saolun..

Geri