Levye.Çekiç ve opel :S

kız arkadaşınızla veya bi arkadaşınızla bi alışverişe cıkınca bi mağazadan vs vs ürün aldığınızda üzerinde barkod okuyucuyu tuttuğunda yada fiyat lsitesi geldiğinde kimse itiraz edemiyor..neden pazarda bi satıcıdan bişey alırken sanayide bi ustadan iş yaptırırken vs sv pazarlık yapılıyor..anlamıyorum..dıt .dıt dıt,gec kasadan öde olcağı varmı diyemiyo kimse kasiyere yada

kız arkadaşınızla veya bi arkadaşınızla bi alışverişe cıkınca bi mağazadan vs vs ürün aldığınızda üzerinde barkod okuyucuyu tuttuğunda yada fiyat lsitesi geldiğinde kimse itiraz edemiyor..neden pazarda bi satıcıdan bişey alırken sanayide bi ustadan iş yaptırırken vs sv pazarlık yapılıyor..anlamıyorum..dıt .dıt dıt,gec kasadan öde olcağı varmı diyemiyo kimse kasiyere yada

malın fiyatı ayrıdır ,işçilik farklıdır..ayrıca pazardan mal almak çok farklıdır,işçilikle bir iş yaptırmak ise daha farklıdır ..İnşaat birim rayiçlerine göre çukur kazılması özel-1 mesela 120 tl diyelim..birim fiyatı 3m3 kazdım 3xbirim fiyat dır ..ben giderim 5 tane adam tutarım yevmiyesini pazarlık yaparım ve istediğim rayiç üzerinden işimi görürüm..barkotla markotla ne alakası var.

30 m2 alçıpan yapılması 1200 lira diyelim..... bunun 200 lirası ''u-c'' profil 100 lirası alçı saten sıva,50 si boya 200 ü alçıpan plaka ne etti:550 diyelim ...ben buna 1 e 1 işçilik katarsam bu 1100 tl olur ....sen benle pazarlık yapmassan ben sana 1200 e dayarım onu..ama sen benle bilir kişi olarak pazarlık yaparsan ..o duvarı ben sana 800 e kadar yaparım ...

ayrıca şahsen kendim için konuşuyorum ..değil annem kız arkadaşım kim olursa olsun pazarlık yaparım...farketmez..ne alaka anlayamadım

Son düzenleme:
bende anlmadım işte pazarcıda da inaşşatcıda demircide serviste barkod koysa onada itiraz edilmicek demekki...dıt dedimi itiraz yok :D

''Benim ustam soru sevmez.Çok sorarsan kovalar.Pazarlığın hissiyatını bile sevmez''

bana uymaz şahsen,bence işini iyi yapan ,bilen, herşeye hakim ve olgun bir insan öğreticidir soruları tabiki yanıtlar.mümkün olduğunca tabi,ayrıca pazarlık illaki olur çünkü,direk ''olmaz !! bir kuruş aşşa olmaz denilmesi hiç bir müşterinin hoşuna gitmeyeceği gibi daha fazla antipatisini sağlar.diye düşünüyorum..

Ben 13 yıldır memnunum. Bujiyi orjinal GM tak , yağı delphi koy dedin diye motivasyonum kalmadı ve iş olmadı suç tamamen senindir diyerek fren rekorlarımdan sıvı sızdırarak bozuk triger bilyası ile gönderen ve yapılmayan işe işçilik almaya yeltenen ustaları gördükten sonra dediğim antipati sayılmıyor yanında.Dediğin gibi levye-çekiç giren bi tip olmasından sa
önemli olan işin en iyi şekilde görülüyormu? Öyleyse sorun yok.Pazarlık sevmez derken 3-5 in hesabında biri değil zaten.Sorduğun sorular da kalite ise cevap gelir genelde.O kadar katı gibi yazmışım önceki mesajımda ve o yüzden öyle anlaşılmış.Bahsettiğim kuralları genelde apaçi yada 3 kuruş hesabındaki müşterilere uygular.
Oğuz Bozkurt-Şeref Akgün-Nurettin Karaca - Hakan Bahar - Oktay Kan gibi isimlerden bahsediyorsak nedemek istediğim anlaşılır zaten.

vallaha bilmiyorum arkadaşlar hakkını vererek yapsın canımı alsın ...sadece istediğim kendi malı gibi tabiki davranamaz ama, en azından orasını burasını kırmasın.

Aynen.

arkadaşlar bende servisim...1993 ten beri sadece opel....bende levye ,cekice karşıyım... amaaaaa öle işler varki gelde levye cekiç kullanmadan gelde yap..trigerin ordaki su pompasını levye ve cekiç kullanmadan gelde cıkart göreyim..10 tane aracda birtane anca cıkar..cünkü su pompası kaynıyor,ben su pompasını levye cekiçle bile cıkartamıyorum cünkü öle bi kaynıyorki(antifiriz kullanılmadığı için yada ucuz antifiriz kullanıldığı için kaynıyor)su pompasının kafası kopuyo ama kendisi cıkmıyor..vectra a nın rot başını cekiç kullanmadan cıkart sana komple bakım benden üçretsiz ve bir yıl garantii.cünkü bozulmuyo ve artık kaynama yapıyo oraya.ama tabiki levye cekiç kulanıcam diyerekten müşterinin arabasına zarar vermek tabiki suç ve vijdansızlık işin ehli bi usta levye ve cekiçle bile işin nasıl yapılacağını bilir..siz genede işin ehline bırakın işi ve aracınızın başında bekleyin ustanıza soru sorun ama kafasını karıştırmayın

yazlığa giderken aydından geçerim..nerdesin yazda bari bakalım senin ustalığın nasılm ış hocam bide aydınlı ustaları görelim tanışalım ...ama bak levye çekiç yok .)

aydın merkez otoban girişindeki 2.sanayide ege opel özel servis beklerim bi cay icip sohbet edelim..gerekirse levye cekiç kullanırım ona göre:D

tamam haziran gibi gelicem...ve uğruyacağım inşallah orda olursun gelirken arabada levye,hurç,çekiç getireceğim :)

Geri