Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Benim aracta anlattiginiz sistem mevcut.FredericKapuska link' Alıntı:Bence dekoderle falan uğraşmayın.Benim bulduğum çözüm plakalık içindeki orjinla ampülü bir elektirikçiden alacağanız ısıya dayanıklı makaronla gizleyip yapmak oldu. Gerekli malzemeler ampülün içine sığacağı ısıya dayanıklı makaron 4 adet 15 cm uzunluğunda elektrik kablosu 4 adet ince makaron kablolalara geçirmek için.Elektirik bandı
Yapımına gelince önce plakalıktan orjinal ampülleri çıkarıyoruz ve ampülün ayaklarına kablolarımızı lehimliyoruz. Lehim işi bittikten sonra kabloların üzerine ince makaronları dibine kadar geçirip çakmakla ısıtıp yapışmasını sağlıyoruz.Geniş makaronunda içine ampülü tamamen gizleyip çakmakla ısıtıyoruz ve ucunu sıcakken pense yardımıyla sıkıyoruz.Elde edeceğimiz sonuç aynı hazır alınan dekoderler gibi olacak.Plakalığa gelen kablonun bir kısmından yaptığımız makaronlu ampülleri paralel olarak bağlıyoruz.Ampülleri bağladıktan sonra elektrik bandıyla güzelce izole edin ve ledinizi takın.Makaronlu ampülleri tamponun içine gizleyin. Aynı uygulamayı diğer lamba içinde yapın.Kalkıp dekodere 25 lira vermenize gerek yok.2.5 Tl vererek 50 cm ince ve kalın makaron ve ara bağlantı için kullanacağımız kabloları alablirsiniz.Orjinal ampuller patlayana kadar bir sıkıntı yok.
BÜLENT link' Alıntı:Benim aracta anlattiginiz sistem mevcut.
Ama iş biraz karisik oldugu icin herkeze kolay gelemiyebilir.
Plakadada 3 sira serit led taktim.
Tamponun icinde orjinal ampuller yandigi icinde ariza vermiyor.
REC link' Alıntı:Ben de aynı sistemi yapmıştım. . Tamponu eritmesin diye orijinal ampulleri çok minik, kalın ilaç şişesine koyarak (yeri aydınlatmaması için de dışını sararak) tamponun içine sabitlemiştim. Sen nasıl izole ettin orijinal ampulleri?
![]()
![]()