Lastik

meriva cosmo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracıma yeni lastik aldım 185 60 r15 88h lastikci 30 30 bastı arabanın depo kapagındaki degerler 35ön 31.5 arka tam yükte ise 38 43 latikçi lastik patlarsa mesuliyet kabul etmem diyor dedigin havayı basarsam kafam karıştı lastik üzerinde max 50 psi yazıyor üzerinde yardımcı olabilecek arkadaşlar

Son düzenleme:
gerçekten kafa karıştırıcı :D bilgim yok malesef.. aldığımızdan beri 29-30 arası basıoruz..
155 80 13.. corsa c 950 kilo falan

30 iyidir fazla şişik olması yer tutuşu zayıflatır fazlan inik de arabayı yorar 30 32 iyi bence fazla sı zarar verebilir darbeleri emmez

aracıma yeni lastik aldım 185 60 r15 88h lastikci 30 30 bastı arabanın depo kapagındaki degerler 35ön 31.5 arka tam yükte ise 38 43 latikçi lastik patlarsa mesuliyet kabul etmem diyor dedigin havayı basarsam kafam karıştı lastik max 50 psi yazıyor üzerinde yardımcı olabilecek arkadaşlar

Lastik yük indekslerini ya biz ya da almanlar bilmiyor :(. Bizde yeni lastik alınırken yaygın olarak lastik taban genişliği ve jant çapı öne çıkıyor. Araç için hangisi doğru hangisi yanlış araştırmıyoruz, göze hoş görünmesi bir çoğumuz için ilk öncelikler arasında.

basınç değeri aracın ağırlığına ve yük durumuna göre değişkendir .. yani "şu lastiğe şu kadar hava basılır" diye bir şey yok; "şu arabayı şu basınç değerindeki lastik taşır" diye bir şey var.. ki o değeri bildirende aracı yapan firmadır.

lastiğin üzerinde yazan değer ise yine aracın ağırlığına ve yüklü iken ulaşabileceği azami ağırlığa göre uygulanabilecek azami basıncı gösterir. savaş abininde değindiği bir konu var. senin lastik 88H değerinde yani yük endeksine göre, yüklü azami ağırlığı 3ton olan bir aracıda taşıyabilir. ama buna göre de basıncı artırılmalıdır..

ha sen merivada 50psi hava basarsan zıp zıp zıplarsın, artı kısa zamanda ön düzen dağılır, artı fren mesafen çok uzar.. lastiğin ömrünün kısalacağını zaten söylemeye gerek yok..

yapman gereken ise aracın üstünde ne yazıyorsa onu yapmak. birde dikkatimi çekti, dediğine göre araçta yazan bilgi ön 35, arka 31 ; öylemi?? bunda bir tuhaflık var gibi..

arçın ilk lastigi orjinal 88h idi zaten verdigim degerler kullanma klavuzunda yazan degerler araçız boş agırlıgı 1375 kilo olması ile alakalı tahminim benim anlamadıgım fabrika versi nasıl bu kadar yüksek hava olur basmaya da korktum

Son düzenleme:
burasu türkiye avrupa yol şartları ile türkiyenin ki çok farkli eğer depo kapağındaki basınç değerlerini uygularsan araban çok zıhlar sürürş keyfin azalır bunun en iyiisi önler 30 arka 32 dir

ben her ıkısıde 30 30 dan yan ayım ustam sureklı oyle basmamı soyler benzınlıklerdekı lastık capı ıle ılgılı tablolara bakınca da farklı olmadıgını goreceksın.

merivası olan arkadaşlar siz kaç psi basıyorsunuz

Motor önde oldugu için ön lastik basınçları biraz daha fazla degilmiydi, bende benzin kapagında ne yazdıgını hatırlayamadım bir anda?

Geri