Lastik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arif06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arif06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımda hem yaz hemde kış lastiği kullanmaktayım. Yaz lastikleri aracı sıfır aldığım 2010 yılından beri kullanmaktayım ve sadece yaz olarak tahminen 30.000 km kadar yaptım.

Dün kömürlükte bekleyen yaz lastiklerini inceledim ve diş derinliği fena değil, yanakta çatlak yok ama üretim tarihi olarak 22.2008 gördüm, yani haziran 2008 civarı.

Şuanki duruma göre lastik daha 10.000 yani 1 yaz sezonu gider gibi ama yıl olarak 5-6 sene olmuş. Bu lastiği bu yaz kullanayım mı yoksa havalar iyi giderken ve sezonu değilken mart başı yeni mi alayım?

Not: Geçen hafta Petlas' tan(195x60x15) 130 TL fiyat aldım.

Fazla sert kullanmıyor aşırı şekilde hız yapmıyor isen bir yıl daha kullan derim.

eğer arac viraj girişlerinde yanal kayma,kalkışlarda patinaja girmeye meyil veriyorsa ve frenleme esnasında kızaklama yapıyorsa tekerler sertleşmiş demektir ki diş kalınlıgı harıka hıc bır catlagı olmayan lastıklerım bu şikayetler ile incelendi tarihi geçmiş...

yol tutuşunda bir sıkıntı yoksa vede kayma yapmıyorsa bence kullanın. tarihine bakmayın önemli olan lastik sertleşmesin yumuşaklığı giderse o zaman yol tutuşu hiç iyi olmuyor yolda dans ediyosun..

ankarada kolay serleşme yapacağını sanmam,imkanınız varsa bir sezon daha atlatmaya bakın bence...hani biraz daha makul fiyatlar olsa tamamda fiyatlar belli...

Fiyatlar çok yüksek lastiklerde ya.
2002'nin lastiğini hala kullanan abiler amcalar tanıyorum.
Bence ciddi bi tehlike arzetmiyorsa kullanılabilir...

Geri