lastik yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iza2567
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iza2567

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra 2004 lasikleri değiştirecem bazıları 215 taktır diyor bazıları çok yakar 195 taktır diyor arabada şimdi 205 var vectranın orjinal lastik ölçüsü nedir teşekkürler
İBRAHİM AKAL VECTRA-C

215 de taktirabilirsin 205 de secim senin ikiside orijinal büyüklük vectraya oluyor fiyat konusunda seni rahatsiz etmezse 215 tavsiye ederim ama fiyat farki coksa 205 al..vektra c ye 195 lastik takilirmi yahu olmaz öyle sey..

peki emrah bey bu 205 olan oranı 215 yaptığımızda yani yere basan yüzeyin alanını artırdığımızda bunun artısı yada eksisi nedir?? birde mesela benim lastiklerim 205/60-15" bunun yerine ve jantımı değiştirmeksizin hangi oranlara sahip lastikleri kullanabilriim??

Orjinalinden şaşmamak lazım derim.

benimki orjinal 215 bazı ülkerde vectra c 195 olarakda geçiyor ama ideal türkiye için 215

benimkide orginali 215 ama 195 fazla ufak kaçmazmı ya...

195 türkiye koşularında olmaz zaten o heralde kaymak gibi asafaltı olan ülkeler içindir türkiye için en ideali 215

205 olan oranı 215 yapsak sorun olurmu arkadaşlar?? birde ilginç olan bir durum var. mesela bendeki araç kadran 100km/h iken reel değer 96km/h.. ama 205 olan lastik değerini 215 yaparsam bu farklılık kadrana +4 km olarak yansıyacak ve araç kadranda 100km/h giderken reeldede 100km/h olacak..

birazda bu yüzden istiyorum..

biraz araştırınca taban alanını büyütmenin , yanlardaki yanak denilen bölgeyide büyüteceğini, aracın yerden yükseleceği , yakıtın artacağı, viraj kabiliyetinin düşeceğini, konforun artacağını gördüm..

konfor için yakıttan ve viraj hakimiyetinden vazgeçmek gibi birşey..

Geri