Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tayfun hocama kesinlikle katılıyorum ancak 205/55/16 ebatlarında bu lastikler ortalama 600-650 TL civarından başlamakta.. Ben bu şekilde tek takım lastik almak yerine iki takım yazlık-kışlık lastik alıp kullanmanızı öneririm...
Uygun fiyatlı ve performansının fiyatına göre çok çok üzerinde (yazlık ve kışlık farklı araçlarda kullandığımdan değerlendirmem bu şekilde) olması sebebiyle Sava markasından örnek verecek olursam;
Kışlık lastiğinin tanesi (Eskimo S3+ modeli) 340 TL civarında,
Yazlık lastiğinin adet fiyatı ise 360 TL civarında,
her iki lastik de çevrenizdeki lastikçilerden sıkı bir pazarlıkla daha düşük rakamlara alınabilir, çeşitli markaları daha uygun şekilde de bulabilirsiniz..
Aradaki farkın çok büyük olmaması ve 4 mevsim lastiğin hem kışları kışlık lastik kadar iyi tutunma yapmayacağından, hem de yazları yakıtınızı ve fren mesafenizi arttıracağından tercihim sezon lastiklerinin ayrı ayrı alınması yönünde... Bununla alakalı aşağıya bir test linki bırakıyorum, demek istediğimi daha iyi anlatıyor sanırım.. Lastik Karşılaştırma (Kışlık-4 Mevsim-Yazlık)
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. kafamda biraz daha şekillendirdim.
Petlas önerir misiniz peki ?
şuan bir kampanya mevcutmuş . 4 mevsim üzerinde yoğunlaştım gibi.
Ben de yaz ve kış şeklinde ayrı lastik kullanma taraftarıyım. Sizin aracınızın aynısından arkadaşımda var. Falken lastik aldık 350 liraya gayet memnun zira aynı lastiği daha önce başka araçlara da almıştık.