lastik rengi..

halilertekin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar forumda arattım ama lastik rengi ile ilgili konu bulamadım..soru şu..lastik rengi neden siyah..farklı renk neden kullanılmıyor..

Lastiğin doğal rengi siyahtır ve bildiğim kadarı ile siyah renkli lastiğin diğer renk lastiklere göre yol tutuşu daha üst düzeydedir (elastik ve yumuşak olduğu için).Onun içindirki hiç bir firma siyahtan vazgeçmez çünkü bir lastik ne kadar iyi yol tutarsa o kadar iyi demektik.

Son düzenleme:
lastiğin rengini hiç düşünmedim :D oldukca ilginç bi fikir gelmiş aklınıza :)... ama siyahtan başka lastikte yakışmaz gibime geliyo ne biliyim alıstık diyemi ne :D

kullanılan hammaddeden dolayı...karbon karası. bu yüzden siyahtır.başka nedeni yoktur

bi de photoshop kullanalım bakalım ne olacak..

piyasada kırmız mavi sarı lastikler var ama tr pazarında yok

karbon karası dolgu maddesi olarak kullanılır lastik imalatında ve ucuzdur. diğer adı da pet karasıdır. bu piyasada bildiğimiz karbon kağıdının aynısı. renkli lastikte yapılır. mesela aracın rengine göre lastik. ama imalatında başka hammadde kullanılacağından ve işin içine pigmentler gireceğinden renk değişir. ama dediğim gibi tamamen duygusal arkadaşlar :D

Petrol kökenli ve karbon olduğu için siyah...

silika ihtiva edenler biraz daha gri oluyor :)

alfa romeo mito 'nun tuninginde şıp sevdi turuncusu lastikler var gayet de hoş :D

Geri