Lastik Değişim Zamanı hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan savran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

savran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

3,5 yaşında Astra - H aracim var, 56.000 km.de.
Üzerinde ilk lastikleri var, üretim tarihleri 2005 yılı 25. hafta.
Lastikleri ne zaman yenilemem gerekir?
- bazısı üretim tarihinden itibaren 4 yıl diyor,
- bazısı diş kalınlığı 1,6 mm. nin altına düştügünde
- bazısı da 60.000 km. diyor.
Lastikleri ne zaman değiştireyim sizce?

Ayrıca stepneyi hiç kullanmadım, hala sıfır. Lastikleri değiştirirken stepneyi de değiştirmem gerekiyor mu? Ya da stepneyi kullanmaya devam edebilir miyim.

Görüşlerinizi bekliyorum.

Bendede aynı araba var birazda kullanmana balı ben ön lastikleri iyice erimişti diş kalılığı değiştim ama stepneyi hiç kullanmadıysan kalsın onu değişmene gerek yok

Bizde de 2005 astra H var ve 30 binde, geçenlerde servise götürdüğümde lastikler yatık olabilir ve bi hayli yıpranmış dedi usta, bildiğim kadarıyla lastikler yaklaşık 60 bin gidiyor, bu durumda değiştirmemiz gerekirmi, ayrıca istepne sıfır oldugu için o lastigi kullanıp eskilerden birini istepne yapsam 3 lastik satın almak için mantıklımıdır, 4 yıllık istepnede duran lastiği kullanmak doğru olurmu? Şimdiden çok teşekkürler

3 lastik alıp stepneyi 4. olarak aracına takabilirsin.. çıkan lastiklerdende en iyisini stepne olarak koyarsın geri, yani bana arkadaş öle demişti.. yada para durumu müsaitse stepne dursun hiç elleme :)

saydıklarından hangisi önce dolarsa. bu arada diş derinliği 1,6 mm değil 3 mm ye inince değiştirmen gerekiyor.

bi lastikci arkadaşım söylemişti lastikleri her 15 km de ön ve arkaları değiştirip kullanırsam daha fazla verim alabilirşim , bu şekilde 60.000 bini bulabilileceğimi söylemişti

ben ön ve arkaları değiştiremiyorum. çünkü sağ arka 185 60 15, diğer leri 195 60 15.
değiştirince arabanın gidişi anormalleşiyor bilhassa 100 km / h de.

lastiği sıfır taktıktan sora 60000 km yol ytapabilirsiniz. Tabiki kullanım ve yol şekli lastiğin yıpranmasında da çok etkilidir.

2 yıl 45.000km standartı.Tabi lastiklar aracın üzerinde yaş kış takılı değilse 2 yıllık süre uzayabiliyor.neden 2. yıl 45000 km çünkü bu zaman ve kullanın aralığından sonra lastiklerin hamuru esnekliğini yitiriyor.Özellikle kış aylarında da yaz tipi lastikler kullanılırsa hamurları daha kısa sürede sertleşiyor ve hızlı girilen virajlarda,ani manevralarda,sert frenajlarda araç yola tutunamıyor.Diş derinliği yeteri kadar iyi bile olsa lastiğin hamuru ömrünü yitirdiği zaman maalesefki ömrü bitmiş oluyo.Yukarıda da stepneyi taksam 3 lastik alsam olur mu denilmiş bence olmaz stepneden çıkan lastikle diğer alınan yeni lastikler aynı performansı gösteremeyeceğinden yine yol tutuş özelliklerinde dengesizlikler olacaktır.

4 yıl 40000 km. tabi, mm kalınlığı müsaitse diye biliyorum.. bu süreler geçince dezavantajlar sürücü tarafından hissedilir hale geliyormuş...

Geri