Lastik Bilgisi Yardim Lütfen..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

Gökhan_55

Bilgi Girilmemiş
ARKADAŞLAR BUGUN arabanınn kullanma klavuzunu okurken ön lastikler 2,3 arka lastiklerin 2,1 hava olduğunu okudum ama bunun ne anlama geldğini bilmiyorum... yani bizim bildiğim 30-31-32 gibi birimlerle kaça denk geliyor acaba?

BAR - PSI dönüşümü yap basitçe. Yaklaşık olarak veriyorum. PSI: Pound/SquareInch (Inch kare)
2,1 ~ 30.5
2,3 ~ 33.4

1 BAR ~ 1 ATM (= 1.01325000000001 ATM)
1 BAR ~ 14.5 PSI (= 14.5037891149066 PSI)

Son düzenleme:
benim corsa da..
önler 2.7 39 psi yani
arkalar 2.5 yazıyor.. 36 psi..

bu değerler biraz fazla değilmi sizce..
jantlar 16.. orjinal lastikler..??

walla ben artık önleri 2,3 arkaları 2,1 yapıcam.. kullanma kulavuzunda böylelikle daha az yakıt sarfiyatı yapmış olursunuz diyore..

sen istediğini yaparsın..
ama lastikçilerin çoğu alışmı önler 28 arkalar 30 diye...
ama bence ön 30-32 arka 28-30 olmalı

benim corsa da..
önler 2.7 39 psi yani
arkalar 2.5 yazıyor.. 36 psi..

bu değerler biraz fazla değilmi sizce..
jantlar 16.. orjinal lastikler..??
Fazla gibi, yüklü iken hava basıncı olmasın o değerler?

walla ben artık önleri 2,3 arkaları 2,1 yapıcam.. kullanma kulavuzunda böylelikle daha az yakıt sarfiyatı yapmış olursunuz diyore..
Zaten normali odur Gökhan. Araba boşken (ki sanıyorum genelde bu şekilde kullanıyorsundur) motor önde olduğu için ön lastiklere fazla yük biner. Bu nedenle önlerin daha şişik olması gerekir dengelemek için. Ancak araca 4 kişi bindiğinde ve bagaja yük koyulduğunda bu kez arka taraf ağır basmaya başlar. Bu durumda da arka lastiklere fazla hava basılır. Yakıta ciddi etkisi var hava basıncının. Her hafta mutlaka kontrol ederim. Üşenmeyin benzin alırken kontrol edin 5 dakikanızı almaz.

Fazla gibi, yüklü iken hava basıncı olmasın o değerler?

Zaten normali odur Gökhan. Araba boşken (ki sanıyorum genelde bu şekilde kullanıyorsundur) motor önde olduğu için ön lastiklere fazla yük biner. Bu nedenle önlerin daha şişik olması gerekir dengelemek için. Ancak araca 4 kişi bindiğinde ve bagaja yük koyulduğunda bu kez arka taraf ağır basmaya başlar. Bu durumda da arka lastiklere fazla hava basılır. Yakıta ciddi etkisi var hava basıncının. Her hafta mutlaka kontrol ederim. Üşenmeyin benzin alırken kontrol edin 5 dakikanızı almaz.

haklısın tşk ederim bilgilerin için artık böyle yapıyorum...

sen istediğini yaparsın..
ama lastikçilerin çoğu alışmı önler 28 arkalar 30 diye...
ama bence ön 30-32 arka 28-30 olmalı
Çok biliyorlar ya ondan. İnatlaşan lastikçiler olduğunda benzin deposu kapağındaki değerleri gösteriyorum. Mağlubiyeti kabullenmeleri bayağı zor oluyor.

corsanın 3 kişiye kadar ve maksimum yükteki hava basıncları değisir ve motor tpine göre de değisir aracın kitapcığında ayrıntılı yazıyor

benim araç için boş iken ideali 2.2,lastik basıç uyarı sistemide var.2.1 e bile düşse ikaz ediyor.sol ön lastik 2.1 bar diye.2.2 de 32 ye denk geliyor.daha önce lastik basınçlarıyla ilgili bir konu başlığı açılmıştı.orda boşken vurulması gereken değerler yazıyordu.bence corsa için 2.7 değeri çok yüksek bir değer.

Geri