Lastik basıncı uyarısı gitmiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Reco_31
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reco_31

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracın lastiklerini 3-4 kere kontrol ettirmeme rağmen ki her seferinde hava basıldı basınçlar eşitlendi fakat 2 gün sonra yine aynı uyarıyı vermeye başlıyor 3 lastik için. Yaklaşık 1 aydır bu sorunu çözemedim lastikleri şişiriyorum uyarı gidiyor ışık sönüyor aradan 2 gün geçmeden tekrar aynı şey oluyor. Servise gittim pek önemsemediler ve lastik hava aletinin de o zaman çalışmadığını ve bi zahmet bi lastikçiye gitmemi söylediler bende servise sinirlendiğim için tekrar gitmedim ama bu sorunu da çözemedim. Bunun için ne yapabilirim?

Ynt: Lastik basıncı uyarısı gitmiyor?

aynı olay benimde başıma geldi..
yapman gerekn lastik basıç ayarında yük olayı var.. onu hafife al o zaman düzelir.. bende yüklü iken uyarı verdi. bende yük dengesini yüklüye yaptım gene düzrlmedi. 1-2 gün gene aynı uyarıyı veriyordu.. sonrdan hafife aldım düzeldi..

Yüklü durumda ayarlıyken sistem lastiklerin 39 olmasını bekliyor.Lastikleriniz 32-35 arası ise hafif, 35-38 arası eko daha yükseğinde ise yüklü ayar gerekiyor. Hafif olarak ayarlarsanız sorun düzelecektir.

Bu ayarı daha önce hiç görmedim o kadar da karıştırmıştım oysa ki. Tşk ederim hemen yarın denicem bu ayarı umarım sorun düzelir

Geri