Lastik basınç sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan start19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

start19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
LBS li aracımla 2-3 saat yolculuk yaptığımda arasıra hız 140-150 km/saat at nalı şeklindeki uyarı lambası yanıyor bir müddet duruyor veya 90-100 km ile gittiğimde sönüyor.Bu sensö arızası mı yoksa lastiklerin ısınmasından mı kaynaklanıyor,böyle bir durumla karşılaşan var mı?

foto koyup herkes görse o ışığı kesin olarak söylerler ancak aklmda canladırıyorumda at nalı şeklinde bi ifade varmı diye ... esp ışığı olabilirmi acaba ?:S

Foto koyamıyorum u şeklinde bir ikaz lambası u ortasında bir çizgi var,katalogda lbs arızası diyor.

LBS li aracımla 2-3 saat yolculuk yaptığımda arasıra hız 140-150 km/saat at nalı şeklindeki uyarı lambası yanıyor bir müddet duruyor veya 90-100 km ile gittiğimde sönüyor.Bu sensö arızası mı yoksa lastiklerin ısınmasından mı kaynaklanıyor,böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Tekerleklerin hava basincini kontrol et, basinci düsük... arabanda tekerbasincini ölcen sensorlar var ;) tekerlerini sisir kitabcigindaki gibi sifirla ariza isigi söner problemin biter
;) :)

Tekerleklerin havasini bas,sonra DDS dügmesine bas 4 saniye sifirlamis olursun kitabcikta öyle yaziyor.

Son düzenleme:
Ben sorunu anlatamadım galiba,zaten lastik hava basıncı düşük olduğu zaman hangi lastikse şekil üzerinde gösteriyor ve kaç bar olduğunu belirtiyor,benim arıza ise lastik basıncı düşmeden atnalı şeklindeki arıza lambasının yanması.Gerçi bu yol şartlarından da kaynaklanabilir,her yerde yol çalışması var yollar mıcırlı,lastiği zorluyor.

aynı olay bnm başıma da geliodu umursamıodum bi müddet sonra geri gidio :)

Normal bu, dds lambaniz yaniyor. DDS bazen yuksek hizlarda lastik caplarini hesaplarken farklilik algilayip bu hatayi yapabiliyor, onemsenecek bir husus degil.

evet hele cand ta, aksta hafi uyumsuzluk egrilik varsa :D ne bileyim kaldirima vurma gibi...cünkü cok hassas...
aciklik getireyim dedim...
ufak milim uygunsuzluk hiz artikca tolerans artacakdir...yavas hizda belki hissedilmiyecektir ama hiz artikca o milim uyusmazlik belirgin hale gelecektir...ve hali ile sensor arizayi belirtecektir..

Son düzenleme:
Aracında lastik basınç sensoru olup olmadığını nasıl anlıyoruz. 2010 astra h enjoy

Son düzenleme:
Geri