Lastik Basınç Değerleri

burak911

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, bende 1997 Vectra 1.6 GL 16V var.Bu araçta Kullanma Kılavuzu'nda öngörülen lastik ebatları ve hava basınç değerleri nelerdir, bilen varsa paylaşırsa sevinirim.Ben Kılavuzu kaybettim.

Hatta bir topic açsak her modelin bu bilgilerini paylaşsak elimizden geldiğince iyi olmaz mı?

Tşk.

Lastik basınç değeri ne olmalı

Arkadaşlar, bende 2000 Vectra 1.6 comfort 16V var.Bu araçta Kullanma Kılavuzu'nda öngörülen lastik ebatları ve hava basınç değerleri nelerdir. şimdiden çok teşekkür ederim.

ben 32 kullaniyom

ben kisin 30 kullaniyorum yazin ise %3 degeri arttirmamiz gerekiyormus gazeteden okudum serviste 30 dediler 4 lastik için benim aracimda 99 b2 2.0 16 v vectra

yani kışın 30 yazın ise 31 mi olmalı

ben kisin 30 kullaniyorum yazin ise %3 degeri arttirmamiz gerekiyormus gazeteden okudum serviste 30 dediler 4 lastik için benim aracimda 99 b2 2.0 16 v vectra
:)valla ben tam tersini yaparım yıllardır çünkü ısınan hava genleşir mantığı ile. yazın gerek hava sıcaklığı,gerekse lastiğin yürürken ısınmasından dolayı lastiğin basıncı bir kaç psi kendiliğinden artar.vectra b için 30 psi hava basıncı yeterlidir.yüklü iken arkaya 32psi hava basabilirsin bence.

Normal basıncın 30-32 olması gerektiğini biliyorum ama yaz aylarında 35 e kadar çıkabileceğini duymuştum. Yazın genleşme daha çok olduğundan fazla olması gerekiyormuş. O yüzdende geçen gün 35 yaptım ve çok da rahat bir yolculuk yaptımm. Tavsiye ederim.

yazın sıcaktan genleşme olduğundan fazla hava basmaya hiç gerek yok.30 psi hava bastığın zaman ; hava sıcaklığından va lastiğin yürürken ısınmasından dolayı bir önceki mesajımda da söylediğim gibi doğal olarak lastiğin basıncı birkaç psi artacaktır.bir de 32 , 33 psi hava basılırsa lastiğe,artık yolda en ufak çukura girseniz,ufacık birşeyin üstünden geçseniz hissedersiniz içeride.alttaki tüm sesleride duyarsınız ve içi fazla hava dolu olan lastik yola tam basmaz.

195*65*15 ebatlar için ben ön 31-32 arka 27-28 kullanıyorum.sanırım fabrika değeri bu.ama yazın biraz düşürmekte fayda var.sıcak havadan dolayı.

aracın kapı içlerinde yada depo kapağında yazıyordur...
30-32 civarı olması lazım...

Geri