Merhabalar, dün gece yakıt ikmali için girdiğim istasyonda kompresöre iliştim lastiklerin havasını 32psi seviyesine getirmek için, hepsine bastım ancak arabaya bineceğim sırada bir pıssss sesi duydum, baktım ama karanlıkta pek bişey göremedim, eve giderken de sağ ön lastikten pıt pıt pıt pıt gibisinden bir ses geliyordu hafif te bir sallantı, velhasıl sabah kalkıp kontrol ettiğimde lastiğin havası tamamına yakın bir şekilde inmiş, yokladığımda ise hatrı sayılır büyüklükte bir vidanın lastik tabanına batmış olduğunu tespit ettim.
Herkesin faydalanması adına tecrübeli arkadaşlarımız fikirlerini sunarsa çok iyi olur.
Soru1 : Bu lastiğe nasıl müdahale etmeliyim?
A) Soğuk yama
B) Fitil
C) Mantar yama
D) Lastik onarım spreyi
E) Kış lastiği al :rakir::rakir:
Soru2 : Kapının önünde cansız biçimde yatan aracımı lastik onarımı için lastikçiye nasıl götürmeliyim?
A) Bagajdan stepneyi çıkarıp patlayan lastik yerine takıp bir süre öyle kullanmak veya lastikçiye kadar o şekil gidip onarımı yaptırmak.
B) Üst komşudan pompa alıp lastikçiye gitmeye yetecek kadar hava basmak.
C) Jant üzerinde gitmek :rakir:
D) http://www.youtube.com/watch?v=cnLYD5jpCPw
dipnot : Kumho Ecsta kış lastiği olmayan lastikler mevcut :maden: ve en yakın lastikçi 1km kadar uzakta, küçük sanayi sitesine yakın bi semtte ikamet etmekteyim.
Herkesin faydalanması adına tecrübeli arkadaşlarımız fikirlerini sunarsa çok iyi olur.
Soru1 : Bu lastiğe nasıl müdahale etmeliyim?
A) Soğuk yama
B) Fitil
C) Mantar yama
D) Lastik onarım spreyi
E) Kış lastiği al :rakir::rakir:
Soru2 : Kapının önünde cansız biçimde yatan aracımı lastik onarımı için lastikçiye nasıl götürmeliyim?
A) Bagajdan stepneyi çıkarıp patlayan lastik yerine takıp bir süre öyle kullanmak veya lastikçiye kadar o şekil gidip onarımı yaptırmak.
B) Üst komşudan pompa alıp lastikçiye gitmeye yetecek kadar hava basmak.
C) Jant üzerinde gitmek :rakir:
D) http://www.youtube.com/watch?v=cnLYD5jpCPw
dipnot : Kumho Ecsta kış lastiği olmayan lastikler mevcut :maden: ve en yakın lastikçi 1km kadar uzakta, küçük sanayi sitesine yakın bi semtte ikamet etmekteyim.