lambda sensörü

biraz daha detaylı anlatırsan sevinirim

ahmet biraz incelirse tamir olur ne demek

lamda sensörü motor soğukken ölçüm yapabilmek için ısıtılır rezistansı benzeri bir yapı var içinde..

araç ısınıp egzozu yeterli ısıya ulaşınca ısıtma devresi çalışmaz sistem belirlenen bantta egzozdaki oksijen miktarına göre beyine değer gönderir.

üretildiği malzeme ısı altında reksiyon verdiği için ısıtılır egzoz gazı soğukken

eğer ısıtma devresinin kablolarında fiziksel bir sorun varsa (4 tane kablo var ) kopma küflenme gibi belki düzeltilir.

benim usta sökmesi biraz zor hatta sökerken kırılıyor dedi sıcaktan manifolta sanırım iyice kaynıyormuş iki sensörün değişim maliyeti 500-600 dedi bilgisi olan varsa lütfen yazsın doğrumu fiyat

sensör

bana 110 çektiler konvektörün üstündeki sensör

toptancıda 80 90

sensör değişti sorun bitti

para sıkışmış

yardım

arkadaskar 97 vectra cd otom. kullanıyorum oksıjen sensoru dewamlı yanıyor benzındede gazdada bu aracın gazdada fazla yakmasına sebep olurmu usta degıstırdıgım zaman tekrar aynı sorunu verır dıyor bu sekılde kullan dıyor bırde gaz ayarı yaptırdıgım zaman bılg. baglattıgım zaman enjeksıyonlarda
1:2.43
2:2.80
3:2.80

4:2.80 bu degerler benzınde yanı 1.(2.43) degerı az buda cekıste etkılıyor yanı 100hp heralde %5 falan bır kayıp olabılır bunun nedenı enjeksıyon arızalımıdır yoksa oksıjen sensorunden olabılırmı yardımcı olabılırmısınız

Geri