lambda sensörü vectra b

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eses38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eses38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
YARDIM lambda sensörü vectra b

arkadaslar lambda sensörü denen parcayı degıstırmem gerekıyormus kac para oldugunu bılen varmı ? AYRICA BU PARÇA LPG VE BENZİNDE ARABANIN FAZLA YAKMASINA SEBEB OLURMU? 2000cc CD OTOMATİK VİTES ŞEHİR İÇİ NE KADAR YAKAR SIRALI SİSTEM LPG DE?

Son düzenleme:
arıza lambası sureklımı yanıyor yoksa lpg demi yanıyor?

Lamda sensörü ECU ya enjektörlerin açık kalma süresini ayarlaması için sinyal gönderiyor.

tabiki arızalıysa her durumda fazla yaktırır.

zira beyin zengin karışım fakir karışım bilgisini alamaz.

ahmet arkaşımız doğru söylüyor. lamda sensörü diger bi ismiyle oksijen sensörü. eksoz manifoltu üzerindeki sensör. eksozdan cıkan gazların içinde ne kadar yanmamış gaz olup olmadıgını yani yanmanın nasıl oldugunu belirleyerek ecu ye sinyal yolluyor. ecu bu sinyal ve diğer sinyalleri değerlendirerek hava yakıt kaşımının ne kadar olacagını belirliyor. bu sensörün arızalanması yakıt tüketimini etkiler..

oksijen sensörünün bozuk olması demek opelde %40 yakıt tüketimi artışı demek(en az)

yanlız oksijen sensörünün bozuk olduğundan eminmisiniz ? 2.oksijen sensörü genel veri aralığının dışında çalışır, çalışma stili 1.oksijen sensörüne benzemez. genellikle fakir karışım bandında çalışır. bu da bazı ustalar ! tarafından bozuk olarak yorumlanır, halbuki bozuk değildir.
2000 cd ov aracınız yaklaşık 13 litre lpg yakar(şehiriçi)

arkadaslar lambda sensörü denen parcayı degıstırmem gerekıyormus kac para oldugunu bılen varmı ? AYRICA BU PARÇA LPG VE BENZİNDE ARABANIN FAZLA YAKMASINA SEBEB OLURMU? 2000cc CD OTOMATİK VİTES ŞEHİR İÇİ NE KADAR YAKAR SIRALI SİSTEM LPG DE?

arıza lambam sadece benzinde yanıyor. AYRICA BEN LAMBDA SENSÖRÜNÜN LPG YLE BİR ALAKASI OLMADIGINI DUYDUM SİZCE DOĞRUMU? BENİM ARACIM LPG DE FAZLA YAKIYOR LAMBDA SENSÖRÜYLE ALAKASI VARMIDIR?

arkadaşlar aynı sorun bendede var aracım 96 model astra f kasa lpg var teknokta enjeksiyonlu düz lpg var rampa yukar vurduğumda bazen göstergede bir motor işareti yanıyor acaba bu lambda sensöründenmidir.
birde lpg taktırdıktan sonra servise gidip araca lpg yazılımı atılıyormu bilgiliniz varsa yardımcı olurmusunz

arkadaşlar 2001 model vectra b var motor arıza lambası yanıyor kimi ustaya göre ERG valfi kimine görede Eksoz sensörü tech 2 eksoz sensörünü gösteriyor yardımcı olurmusunuz

En güzeli tech 2 ye bağlatıp genel bir test yaptırtmak. Başka türlü sensörlerin arızalı olup olmadığını anlamak çok zor.

yine aynı sorun yine po130 okisjen sensörü sorunu defalarca forumda soruldu ve defalarca cevaplandı.... ne yazıkki genel konuşuyorum çoğu ustanın işgüzarlığı hata p0130 sensör bozuk derler... araştırma yapmadan bu cevabı alırsanız arkanıza bakmadan çıkın oradan..zamanında vectra v6 ımla bende uğraştım bu sorunla yapıcaklarınızı sırasıyla aşağıya yazıyorum

1- wd 40 alıp dikkatlice soketlerinizi sökerek temizleyin.. sebebi genellikle aracın motoru yıkandığında soketlerdeki oksitlenme yüzünden arıza lambası yanar...motorunuzu yıkatmayın temizliyebildiğiniz kadar kendiniz temizleyin

2- soket temizliğinden sonra hata devam ederse lpg ve benzinde deneme yapın eğer lpg de arıza lambası yanar ve p0130 arızası verirse kalibrasyon hatalı olduğu için yanacaktır.. düzgün bir lpg ustası bulup (yazılımsal ve donanımsal bilgisi olan) kalibre ettirin lpg ayarına gitmeden 40-50 km hatta yapabilirseniz 100 km benzinde kullanın..

3- oksijen sensörü hatası sadece sensör bozulduğunda vermiyor buna emin olun ateşleme sistemindeki herhangibir sorunda bu hatayı alırsınız... buji v.s. bunların sağlamlığından emin olun

4- sensörü değiştirecek usta v.s. kişiyle baştan konusun eğer hata devam ederse eski sensörünüzü takmasını isteyin gereksiz değişim yapmayın...

Son düzenleme:
Geri