Kuveyt Turk İmaj Filmi Hakkında Ne düşünüyorsunuz?

evet smiley koymadığım için öyle algılamış olabilirsin:D,
bende okuyunca fark ettim Deniz'cim:],kusura bakma....

reklam konsept olarak güzel, mantıklı, fakat işte algıda seçicilik var işin ucunda:D

Okidir, ;)

ben sıradan reklamlardan ayrılacak çok bariz bi yanını göremedim.

bi de şu "kimbilir kaç senedir bu işi yapıyon hadi evine" temalı reklamla hafif bi benzeşimi var gibi geldi.

küveyt TÜRK
isme bak
küveyt ülkesinin ülkemizde kurduğu göyaa faizsiz bankacılık yapan-fakat 1000/2 kar oranıyla kar ortağı(nasıl bir şirketse hiç zarar etmez ama 1000/2 dende fazla kazanmaz) olarak-din sömürüsüyle(reklamda göründüğü üzere) bankacılık yapmaya ÇALIŞAN gereksiz bir para deposundan başka birşey değil...

+1905 :) katılıyorum kelimesi kelimesine :D + faiz haramdır yaşasın kar payıııııı :D

tövbe estağfurullah ya o 4 harfli kelimeyi (faiz) onu kullanmayın:D onu kullanmak bile günah haram:):)

ben öğretmenim,ve öğretmen sayısını 550-600 bin arasında die biliyorum..biraz da sendaka işlerine bulaşmışlığım vardır sayılarla haşır neşirim diyebilirim..840.000 abartılı geldi biraz,sallamışlar sanki! zaten mantık olarak da 840.000 çok fazla,Türkiye giib gelişmekte olduğu söylenen bir ülkede nüfusun %1 inden fazlasının öğretmen olması imkansız :D üniversiteler,tüm okul müdürleri idareciler dahildir belki:D neyse uzatmayayım,salladıkları kanaatindeyim efenim;)

Degerli arkadaslarım,reklamı cok dikkatli izlemedim açıkçası. O konuda bir yorumum olamayacak. Ancak Samet Beyin yazdıklarına bir yorumum olacak. Faizsiz bankacılık adı altında yapılan bankacılık işlemlerinde(sanıyorum Turkiye'de 4 tane var) bankalar bu konuda sözü tüm dünyada güvenilir bir şekilde kabul edilen Mısır'daki El eser üniversitesinin fetvalarına göre hareket eder. Faiz dediğimiz kazanç iki kişi ya da kurum arasında sınırları kesin olarak çizilmiş, oranı vadesinden önce belirli olan kazançtır. Bir kurum ya da kişi, bana verdiğiniz 100 liraya bir ay sonunda 10 lira ekleyerek 110 lira veririm diyorsa bunun adı faizdir. Faizsiz bankacılık yapan kurumların bu şekilde net bir kar verme durumları söz konusu olamaz. oluyorsa bu da faizdir. Ancak dikkat ederseniz katoşlım bankalarında sureklı olarak bir oncekı ayın kar-zarar degerleri yer alır.Bu sızın de bır ay sonra aynı oranda kazanabılecegınızın garantısı degıldır. Gectıgımız ay katılımcılarımıza brut 0.07 net 0.063 kar verdık dıyebılırler. Bu konuda katılımcı kurumun karına ve zararına ortak olmus olur.Garantı para soz konusu degıldır. Evet bu bankalar dini hassasiyetleri olan kesimin daha cok ragbet ettıklerı kurumlardır. Bır cogu arap sermayesının daha fazla oldugu kurumlardır. Bu noktada bu kurumlar ıcın "dını duyguları somurerek bankacılık yapmaya calısan" yorumunuza katılmıyorum. Din konusunda faiz net şekilde açıklanmıştır.Eger bır kurum bunu alet etmeye calısıyorsa ozaman bu konu da tartısılır. Bu kurumların hıcbırısınde bu sekılde bır somuru aracı kullanıldıgını dusunmuyorum. Dıyebılirsiniz kı, bu kurumlar da ev arac kredılerı verıyor.O konuyada bır kac cumle yazmak ıstıyorum. Bu kurumların verdıklerı ev-arac kredılerınde musterıye evın yada aracın parası verılmez.MUstrerı parasını alıp alacagı malın satıcısıyla yuzyuze muhatap olmaz ve malı o kısıden satın almaz. Banka bu malı once parasını yatırarak kendı mulkıyetıne alır.Bu andan ıtıbaren malın sahıbı bankadır.Sız musterı olarak bankayı satıcı olarak muhatap alırsınız. Banka aldıgı maldan kar etmek amacıyla kar payını uzerıne koyarak sıze malın fıyatını soyler ve alıcı razı oldugu durumda satıs gerceklesır. BUnlar kelıme oyunları , ısın kolayına kacmak dıyebılırsınız. Ancak bu sekılde dusundugunuzde pazardan mal satın alan herkes faiz yemıs olur.Cunku o mal pazarcıya gelene kadar cesıtlı kalemlerden gecer ve her kalem kendı karını onun uzerıne koyarak alıcısıyla bulusturur.

ben öğretmenim,ve öğretmen sayısını 550-600 bin arasında die biliyorum..biraz da sendaka işlerine bulaşmışlığım vardır sayılarla haşır neşirim diyebilirim..840.000 abartılı geldi biraz,sallamışlar sanki! zaten mantık olarak da 840.000 çok fazla,Türkiye giib gelişmekte olduğu söylenen bir ülkede nüfusun %1 inden fazlasının öğretmen olması imkansız :D üniversiteler,tüm okul müdürleri idareciler dahildir belki:D neyse uzatmayayım,salladıkları kanaatindeyim efenim;)

Rakamlar MEB'ten alınmış!

öğretmen öğrenci sayılarına ulasabılırsınız. 2010-2011 egıtım ogretım yılında ogretmen sayısı 845,593 mus ;)

http://www.tuik.gov.tr/VeriBilgi.do?tb_id=14&ust_id=5

Son düzenleme:
Hasan bey açıklamanız için teşekkür ederim,bilmiyorum kuveyt le çalıştınızmı fakat ailem çalıştığı için (5 yıl öncesine kadar) durum böyleydi.
diğer bankalar yüzde 3 faiz veriyorlar,
fakat kuveyt kar ortağı adı altında binde 2 lik oranla kazanç sağlacağını söyleyerek ve bunun faiz olmadığını dile getirerek müşterilerin parasını yatırım amaçlı kullanan bir banka-sistem değişmiş olabilir.
vakti zamanında bu konu üzerinde kuveytTürkün ankara ulsu şube müdürüyle tartışmaya girmiştim ve sonunda sus pus olmuştu müdür bey...
faizin haramlığını helalliğini dini inancı sorgulamıyorum adamların mantığını sorguluyorum.
kim nereye yatırım yaparsa yapsın beni ilgilendirmez;)...
saygılar...

Samet bey Kuveyt Turk ile çalısıyorum zaman zaman.bır ara altın alıp asatıyordum.ılk gram altını cıkardıklarında epey bı kar etmıstım :)
5 yıl oncesı ıle ılgılı olarak da benım bır bılgım yok.suan yaptıkları uygulama(dıger katılım bankaları da aynı) yukarıda yazdıgım gıbı.1000 lıraya net 6 lıra cıvarına denk gelıyor aylık kar payları. Tabıkı herkes ıstedıgı yere yatırmakta ozgur buna kımse karısmaz. Benım anlantak ıstedıgım de faizin haramlıgı yada hangı durumda bır kazancın haram olacagı konusunda degıl. Sadece suankı ısleyısı anlatmak ıstemıstım ;)
savunucu yada elestırıcı degılım bu konuda en azından.
benden de sıze saygılar.

Geri