Kus pisligi lekesi nasil kapatilir?

Dreamania

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar, arabamin tam da kaputunun ustune kus pislemis ve kisa surede bu pislik boyayi eritmis. Fotograflardaki gibi olmus. Bu nasil giderilir. Kaputu bunun icin boyatmam imkansiz. Herkes kazadan dolayi oldugunu sanar. Burada okudugum yorumlarda pasta cila ile de olmaz deniliyor. Bu korozyon olmus yerin daha da kotulesmemesi icin ne yapabilirim ya da duzeltmek icin.

Tesekkurler,

Ekli dosyalar

• IMG139.webp
    IMG139.webp
    12.3 KB · Görüntüleme: 195
  • IMG138.webp
    IMG138.webp
    13 KB · Görüntüleme: 158
Boya dışında bir çözüm bulabileceğini zannetmiyorum.Pislik boya derinliğini geçtiyse pasta cila bir şey yapamaz ona.

rutus gibi bir sey de mi yapamayiz. Hadi goruntuye razi olsam derinlesmemesi icin ne yapabilirim?

rutus gibi bir sey de mi yapamayiz. Hadi goruntuye razi olsam derinlesmemesi icin ne yapabilirim?

Rötuş yapabilirsiniz fakat zemine kadar inmiş gibi görünüyor, müdahale etmezseniz ilerler.

Bu durum bende de var kaputta 2 sağ arka kapıda 1 tane bu kadar derin değil bendekiler ama yinede rahatsız edecek cinsten boya dışında çözüm ve olur ??

Bu arada ilk fırsatta kuş pisliklerini temizleyin sonra canınız çok sıkılır. :(

Sizin yapabileceğiniz bir şey bence yok. Zaten pasta ile kapanmaz rütuşta çok sırıtır yine gözünüze batar. Bence oto boyacısı ile görüşün. Benim eski aracımda böyle bir kaç hata vardı. O bölgeyi temizleyip incecik macun attılar sonra yama yaptılar.

Aynı sorun benim aracımda da var,yaklaşık 4 cm çapında,boyatmak dışında çare yok.
Sonaxa sorduğumda orda ki görevli boya koruma olan araçlarda 3-4 gün olmayan araçlarda ise 1-2 gün sonra boyanın deforme olmaya başladığını söyledi.
O günden beri elimde ıslak mendille kuşpisliği avındayım...

siyah meganemiz vardı onların bir tedavisi yok pasta cila yaptırdık boya koruma vs herşey haptırdık ama boyadan başka çaresi yok yada zımpara macun sizinkide zımpara+macun+boya bigi duruyor :( geçmiş olsun bereket arabanız siyah değil bizim megane siyahtı sırıtmayı siz düşünün artık
angry-birds-and-a-car.jpg

ya böyle olsaydı :D

bu kuşlarda da ne tezek(!) var arkadaş... boyayı eritiyor yahu... Geçenlerde benimde ön camın sağ direğine bırakmış avuç içi büyüklüğünde allahtan erken farkettim hemen ıslak mendille sildim... şimdi dikkat ediyorum ağaç altlarına falan koymuyorum yoksa sabaha kadar heykel çalışması yapıyor kuşt(!)lar...

Hay allah yaa cok canım sıkıldı. Kaputu o kadarcık sey icin boyatmak baya agırıma gidiyor. Kazadan boyattım sanacaklar. Dediginiz gibi bi kaportacıyla konusayım. Belki sadece o kucuk bolgeyi bi sekilde boyayarak cozerler isi. Sonra da tum arabaya boya koruma yaptirarak cozebilirim belki ne dersiniz?

Bir de bu iz bu kadar derin degildi. Dikkat bile cekmiyordu ama arabami hizli cila yapan bir yikamaciya goturdum. Araba 3 saat falan orada kaldi. Derin temizlik yapılacaktı. Ne yaptilarsa oradan alinca bu kadar derinlesmisti.

Geri