Kurban Bayramı Bilançosu :(

Opel's Driver

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Kas 2011
Mesajlar
147
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba Arkadaşlar ;

9 Günlük Kocaman Kurban Bayramının Bitimine artık 1 gün kaldı. Gönül İsterdiki Mutlu Kutlu Bir Bayram geçirelim herkes neşelensin eğlensin ve evine dönsün.

Fakat Ne Mümkün. Her Akşam Haberleri izlediğimde içimizde bayram neşesi kalmıyor.1 Saatlik Haber Diliminin neredeyse tamamı kazalara ayrılıyor.
Şu anda 7.Günde 104 ÖLÜ 535 YARALI Var.İnsan bunları görünce üzülüyor.Her Bayramda Her tatilde aşağı yukarı aynı bilanço.
Biliyorum Ateş Düştüğü yeri yakıyor fakat insan üzülmeden edemiyor. Bayram Neşesi ile yola çıkan çoluk çocuk arabaya doluşup yola çıkan aile kazada yok oluyor insan nasıl üzülmesin.Herkesin Başına Gelebilir.

Bu Konuyu Açarak Üzüntümü dile getirmek istedim. :(

LÜTFEN TRAFİK KURALLARINA UYALIM HIZ YAPMAYALIM NE KENDİMİZİ NEDE BAŞKASINI ÜZMEYELİM.YOLLAR ÇOK KALABALIK LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM.

Saygılarımla
Şahin.
 
Ölenlere rahmet,kalanlara ve yakınlarına sabır dileriz..Terörde ölenlerden daha fazla ortalamaya sahip trafik kazalarına kurban gidenler bu memlekette...
 
tek eksik eğitim,fazla olansa cahil cesareti...
 
senede 1 defa otobana çıkanlar yüzünden artıyor bu kazalar... :(
 
dikkatsiz ve bilinçsiz sürücüler artı olarak çocuk yaştaki kişilere direksiyon hakimi olmayan uzun yol deneyimi tecrübesi olmayan kişilere araç verilmesi.
 
Yazık ya gerçekten çok yazık... Allah rahmet eylesin ölen vatandaşlarımıza.

Hepsi ecel, takdir Allah'ın buna elbette bir söz olamaz ama maalesef insanımızda da biraz tedbirsizlik var. Bakımsız ve çürük araçları ve bu araçlara bir aileyi tıkıştıranları dile getirmek bile istemiyorum, bu zaten var.

Bir de işten çıkar çıkmaz 1 saat bile geçmeden yorgun yorgun yollara düşen var. Oysa biraz uyuyup gece yola çıkılsa, ya da 1 gün (hatta belki 2 gün) sonra yola çıkılsa hem dinlenilmiş olur hem de yollar boşalır ve bilanço bu kadar ağır olmaz(dı) belki de.

Ne diyelim, ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara ile baş sağlığı diliyorum...
 
Trafik kazalarına karışan araçların çoğu kuş serisi ve uçan teneke diye tabir ettiğimiz araçlar işin ilginç olanı...
 
Anlaşılan o ki hayvanlardan çok insanlar kurban edilmiş ! ...

Allah ölenlere rahmet , yaralananlara ise acil şifalar versin inş.
 
Abi zaten bu araçları ne önüne ne de arkana alacaksın..Dürbünlü tüfekle gümbürtüye gitmiş gibi olursun..
 
Allah'tan rahmet dilerim...

Herkes bir noktada haklı. Araçların bakımsızlığı, cehalet, cesaret, yasalara uymama, kuralları çiğneme... İnsanımız bütün bunları tek potada eritip doğru araç kullanmayı öğrenene kadar maalesef tablo bu olacak. Eminim ki ölen kişiye sorabilsek hatasını şıp diye söyler ve yaşasa kesinlikle o hatadan uzak durur. Ama bunu öğrenmemiz cana/canlara mal oluyor. İşin acı tarafı bu!
 
Geri
Üst