Kumanda çalışmıyor, İmmobilizer çalışıyor...

termometre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkdaşlar bugün Astra GL 2000 102.000 Km alarak aranıza katıldım... Aracın sol önden ufak bir kazası var, pek mühüm deil ama mükemmeliyetci sahibi değiştirmiş, son ön çamrluğu ve kaputu, düzelttirmek yerine.... Sanki iyi bir şey gibi:-)

Benim sıkıntım, aracın kumandasının kapıları açıp kapatmıyor olması, Immobilizer' ı çalışıyor....

Darbe sol önden olduğu için, Ön Sol çamurluğun içinde bir elektronik kart var siyah kutu içerisinde, soketleri kırılmış, uydurma bişi yapılmış, sorun bundan kaynaklanabilirmi, yoksa anahtar mı, butonları falan mı arızalıdır???

Bilgisi olan arkdaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim... Servise sorduğumda farları, sinyalleri kontrol eden bir cihaz dedi ama...

Arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam. kodlama hatası olabilir kumandanda. Ben de olmuştu. Kontağa anaktarı takıyorsun, yarım çeviriyorsun ve kumanda tuşlarına bir kaç kez basıyorsun. kodlamayı böylece sağlamış oluyorsun.
İnşallah yanlış hatırlamadım.:confused:
Ama sen yine de bir dene umarım çözersin

Arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam. kodlama hatası olabilir kumandanda. Ben de olmuştu. Kontağa anaktarı takıyorsun, yarım çeviriyorsun ve kumanda tuşlarına bir kaç kez basıyorsun. kodlamayı böylece sağlamış oluyorsun.
İnşallah yanlış hatırlamadım.:confused:
Ama sen yine de bir dene umarım çözersin

Bende denize kumanda ile atlamıştım..:mad:.20 dikika sanra şortun cebinde olduğunu fark ettim..:cry:.çıktım ve...hemen bir tatlı su bidonuna attımm...:o.

10 dakika kadar tatlı suda küçük hareketlerle beklettim....ve iyice kuruttum...tabi kodu gittir...aynen sezin dediğiniz gibi yaptım..çalıştı...:hıh:
Not: Eğer bir elektironik cihaz ile denize girer iseniz; onu çıkartın ve bolca tatlı su binonuna atınız...küçük darbelerle temizleyin ve kurutun batarya veya pilini değiştirin..calışacaktır...

önce kumandanıza bakın. led ışığı düzgün yanıyor mu? eğer düzgün çalışmıyorsa pili bitmiş olabilir. içindeki lehimler kopmuş olabilir. bir telefoncuya ya da pil satan birine başvurun.

Pil bitmiş olabilir bir kontrol edin pil sağlam mı diye.

Not: Eğer bir elektironik cihaz ile denize girer iseniz; onu çıkartın ve bolca tatlı su binonuna atınız...küçük darbelerle temizleyin ve kurutun batarya veya pilini değiştirin..calışacaktır...

bu işlemden sonra Bir bardak pirincin içinde 1 gün bekletin tüm nemi alıyor şahsen denenmiştir :)

Arkdaşlar bugün Astra GL 2000 102.000 Km alarak aranıza katıldım... Aracın sol önden ufak bir kazası var, pek mühüm deil ama mükemmeliyetci sahibi değiştirmiş, son ön çamrluğu ve kaputu, düzelttirmek yerine.... Sanki iyi bir şey gibi:-)

Benim sıkıntım, aracın kumandasının kapıları açıp kapatmıyor olması, Immobilizer' ı çalışıyor....

Darbe sol önden olduğu için, Ön Sol çamurluğun içinde bir elektronik kart var siyah kutu içerisinde, soketleri kırılmış, uydurma bişi yapılmış, sorun bundan kaynaklanabilirmi, yoksa anahtar mı, butonları falan mı arızalıdır???

Bilgisi olan arkdaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim... Servise sorduğumda farları, sinyalleri kontrol eden bir cihaz dedi ama...

özel olmazsa ne kadara aldınız aracı?

Soru çok yüzeysel olmuş arkadaşlar kusura bakmayın... Siz önerilerde bulundukça eksikliği farkettim.

En Önemli olan şey, aracın önceki sahibi orijinalinde merkezi kilit kumandası olmayan araçlara takılan 50-60 Tl lik kumandalardan taktırmış, (aracın yanından kamyon gibi sesli araçlar geçtiğinde viyak viyak ötüyor) araç şimdi o kumanda ile çalışıyor. Açıp kapadıkça ötüyor... Zannedersem aracın orijinal kumandasından açıp kapamada sesli uyarı olmuyor.

Evde CR2032 pil vardı, bilgisayar için aldığım, onu taktım şimdi, ilk haline nazaran değişme var, önceden 4-5 basışta bir bazen atladığı, basmadığı oluyordu, şimdi o kayboldu. Işıklar düzgün yanıyor.

Saat gece yarısı oldu:D yarın sabah ilk iş sekronizasyon olayını deneyeceğim.

Bana kalırsa sorun merkezi kilit kumanda beyninde, yoksa önceki sahibi 50-60 TL para verip o alarmı taktırmazdı galiba....

Yarın deneyip durumu anlatırım.. Herkese Vakit ayırdığı için Teşekkürler...

Son düzenleme:
özel olmazsa ne kadara aldınız aracı?

13.000TL ye aldım... Ancak kış sonu gibi 4 lastik istiyor araba...

İlk sahibi çoook pişman, Keşke değiştirmeseydim parçaları diye.....

Sol ön çamurluğu 65TL ye, Ön kapuru ise 135 gibi bi fiyata bulmuş, boya v.s. masraflarla aynı oluyor, araç sanayilerde toza belenmesin diye...

Bende tereddüte düştüm alsammı, kazası büyükmü diye ama, 3 sanayii ustası, birde 60TL Yetkili Serviste Expertiz raporu ile Küçük bir Ş.içi kazası olduğunu anladım... Ki Ön tampon bile değişmemiş....

Arkadaşlar düzeltilemeyecek durumda ise ancak ozaman kaportayı değiştirmeye dikkat edelim... Bir hatadan fiyat 2000-3000 lia atabiliyor...

Arkadaşlar birde Astralarda Merkezi kilit beyni aracın neresinde bulunuyor??? Sağ Ön kapıda diye yazmış bir arakadaşımız ama???

Son düzenleme:
Geri