kronik sorunun benzeri gibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brvali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brvali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 astra h easytronic aracım 120000 de tup de 50 binlerde takılmış. bu yaz rampalarda çekiş düşüşünü hissetmeye başladım ancak onemsemedim. kış gelince birde kısa messafede her gün aracı çalıştırınca (çocuğu okula bırakmak için) araç ısınmadan önce yani ort motor sıcaklığına ulaşmadan ıiıkta durunca stop etmeye başladı. önceden tupde 210 gören araba şimdi bazen 120 de bazen 150 de takılıyor.sanki araç kendi kendine gücü artıp azalıyor gibi oluyor.artık yokuşlarda 2. vitese kadar düştüğüm oluyor 90 hız için. arıza lambası yanıp sönuyo bazen çekişten düşmenin yanında motor seside tuhaflaşıyor sağa çekip bekliyorum tejrar çalıştırınca sönuyor. ustaya götürüyorum arıza kodu vermiyor. kompresyon 12 12 10 10 çıkıyor katkı attık depoya enjektörler için fayda etmedi.ustanın biri subaplar değişcek 1500 tl dedi. diğeri subapları değişecek arabanın sesi kaputu açmadan belli eder senin araba iyi dedi.rolanti sorunu kelebek temizlenince bitti fakat çekiş sorunu çok can sıkıcı, bununla bağlantılımı bilmiyorum ama sabahları araba -15 de bile tek marşta alırdı şimdi +5 de 3-4 marşda zor alıyor. forum ustalarının yorumlarına göre subapları değiştirecem. çok uzattım:confused: saygılar...

Geçmiş olsun...
Katalizoru bir kontrol ettirin , katalizor tıkanmış olabilir ;)
eger tıkanmış ise max. 50 TL ye boşalttırabilirsiniz...

katalizör diyen olmadı hiç ama onuda soralım bakalım. bir iki gün içinde baktırcam araca zaten yolda kalmazsak inşallah

subaplardan başlama,

Soru:
1) Sıcak, Soğuk motor fark ediyor mu?
2) Debimetre fişini sök, düzelecek mi?
3) Egr nin fişini sök dene, Düzelirse egr yi sök bak, durumu ne? Düzelirse
http://sukru52.blogspot.com.tr/p/z16xep-tekleme-cozumu.html
Bu yöntem gerekebilir,

Soguk motorda daha cok yapiyor. Sicak motorda azaliyor.ama yinede yapabiliyor.araci calistirp direk kalkarsam kesin yapiyor. Bigun ckalede nir ustaya daha gostercem bakalim ne diyecek.sizin linki incelemistim onceden manifoltu temizlemeyide soyleyecem ustaya
. Sonuclari paylasirim burdan

Geri