Ynt: Krom Pedal Seti ( Araştırma , Ilıştırma , Soruşturma )
Dün servise uğradım.
1-) Hazır gitmişken lastiklerime nitrojen koydurttum.30_TL.aldılar, bu iş yapılırken araç başındaydım ve yaklaşık 5 dakika sürdüğünü gördüm.Aracı lifte kaldırmadan, direk olarak olduğu yerde 4 lastiğin havasını söndürdüler ve yine olduğu yerde hemen nitrojen bastılar.5 Dakika diyorum ama lafın gelişi aslında 3 dakika filan sürdü..Servis danışmanı balans ayarı filan yapılıyor o da bu fiyata dahil dedi, ama ne balans ne de başka bir ayar yapıldı.Bastılar nitrojeni ve bitti gidebilirsiniz dediler.. 002tuhaff Peki balans filan diyecek oldum "araç yerinde hiç kımıldatılmadan havaları indirildiği için herhangi bir ayar yapmaya gerek yok" dedi usta ve biz de inandık tabii, elden bişey gelmiyor..
2-) Yine şu OPC nin pedal setini taktırmaya heveslendim, 250 filanmış liste fiyatı ve bir indirim yaptılar, 183 TL.ye olur dediler..Dedim işcilik? Ne işciliği 2 dakikalık bir olay dediler, mevcut pedalın üst katmanındaki lastik kısımlar alınıp yerine o metal çerçeveler oturtuluyormuş..Yani pedalllar komple sökülmüyormuş..Anlaştık, gittiler getirdiler paket içinde opc pedallar..Resimlerdeki gibi pırıl pırıl değildi, mat ve sanki kullanılmış bir görünümü vardı.(Ancak kullanılmamıştı tabii)
Görünümünü beğenmediğim için vazgeçtim..Belki ilerde daha yakışıklıları çıkar da onları alırız..
3-) Bu arada, kapı içlerindeki metal kaplamadan ve koldayamadan ve ön camdaki plastik kutudan gelen sesler için işlem yaptılar..Kimine yağlama, kimine ise izolasyon bandı uyguladılar..Sonuçları yaşayarak göreceğiz bakalım..