kriz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Feyzullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Allah herkesin yardımcısı olsun. Yıllardır ellerindeki üreten, kar eden değerleri satıp satıp yediler. Hep yırtındık ama olaya siyasi boyuta getirip üzerini örttüler. Başarısız, günü kurtarmaya yönelik politikaların sonucu kriz bahanesi ile de birleşince patlama korkunç oldu. Yıllardır adam gibi başarılı bir hükümet kuramadık. Kitap atılır kriz çıkar, kalem düşer kriz çıkar, dolar dalgalanır kriz çıkar. Utanmadan ortaya çıkıp krizin arkasına sığınanlar, her zaman ekonomimizin güçlü olduğunu vurguladılar. Artık kabul edin, ülkemizin ekonomik durumu iyi değil, bunda en büyük pay işi bilmeyen yöneticiler. Kimse alakasız bahanelerin arkasına sığınmasın.

Otomotiv sektöründe calışıyorum...Bulunduğum fabrika,üç büyük otomobil fabrikasına parça yapıyor...Ford,Honda,Toyota...Otomotiv gözümün önünde eriyor..Arkadaşlarımın %30 u işten cıkarıldı...Kalan bizlerde haftada 4 gün calısıyoruz,3 gün ücretsiz izine çıkıyoruz...Yılbaşında bir kısım arkadaşımızın daha cıkarılacagı haberlerini aldık...Allah hepimize yardım etsin...Her inişin bir çıkışı,her çıkışında bir inişi vardır...İnşallah işler bir an önce düzelir...

çok kötü etraf kimse ödemesini yapmıyor çekler geri dönüyor,iş yaptığmız insanlar iflas ediyo trilyonluk adamlar fabrikaları kapatıyo.bu gidişle noolcak bilmiyorum:(

aynen ya katılıyom sana

kriz beni bile (öğrenciyi) vurduysa, durum gerçekten vahim

25 yıllık esnafım böyle birşey görmedim bizden kaynaklanmayan bu kıriz birazda medyanın desteyi ile ufak esnafı bitirdi halkın tüketim alışkanlıklarına sekte vudu umudumuzu kaybetmeyelim iyi olur inşallah

Az önce tvde RTE yi gördüm. Kriz en üst seviyeye ulaşmıştır bundan sonra inişe geçecektir dedi. kulaklarıma inanamadım. daha iki gün önce hamdolsun iyiyiz demiyor muydu? bunu dediğinde kriz en üst seviyedemiymiş yani? kriz bağıra bağıra geldi, ben küçük esnaf olarak geçen sene yaz aylarında şuanki durumu görebiliyordum . Krizin en tepesindeyken hamdolsun dediler kriz milleti vurdu işsizlik parasızlık kepenk kapatmalar krize destek paketi hazırlanıyor diyorlar. bunu kriz milleti batırmdn yapsaydılar bu kadar insan işsiz kalmasaydı keşke. Ben RTe ye kızmıyorum. hatta at gözlüğü taktığını dünyadan haberi olmadığını etrafındaki insnlarında sömürü amaçlı onu kullandığını ve ayakta uyuttuğunu düşünüyorum. Yoksa bu durum görülmeyecek gibi değil.

Ayrıca benim gördüğüm ve inşallah yanılıyorumdur diyeceğim şeyler de var. Bu gidişler iflas eden sadece biz olmayacaz . Devlet iflas edecek. memurun emeklinin maaşlarının ödenemeyeceğini düşünüyorum. ozaman ne olacak. memurlrımı işten çıkracaklar vergi dairesi kepenkmi indirecek. Allah sonumuzu hayır etsin...

durmak yok krize devam :)

Krizin en kotu zamani mart-nisan aylari olacak. Kriz ozellikle Amerika yani hristiyan ulkeler eksenli oldugu icin yilbasina yaklasilan su gunlerde hediyeliginden tutta yilbasi turizmine kadar bir cok sektorde donen para gene ekonomilere biraz olsun kan sagliyor... Ne zamanki yilbasi, noel vs bitecek, ne zamanki yilbasina indeksli kampanyalar son bulacak, iste o zaman Allah herkese yardim etsin.....

Geri