Kredi kartı aidatını almanın yolu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ozgurruh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Ocak 2010
Mesajlar
1,116
Tepkime puanı
1
Puanları
0
İşte o 6 yol:

1- Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak, kesilen kart aidatını ödemek istemediğinizi ve bunun geri verilmesini talep edin. Eğer kabul ederlerse sorun yok. Etmezlerse ikinci maddeye geçin.

2- Bu kez bankanın hem genel müdürlüğüne, hem de şubenize dilekçe gönderin. Dilekçeyi iadeli taahhütlü gönderirseniz alan kişinin imzası da elinize gelecektir.

3- Dilekçeye rağmen hâlâ aidatınız ödenmemişse hukuk yolunu ya da bankayla görüşme yolunu seçeceksiniz. Bankanızı yeniden arayarak, "aidatı ödemezlerse kartı iptal edeceğinizi" söyleyebilirsiniz. Bu, genellikle sorunu çözüyor. Bankalar ya aidatı veriyor ya da sizinle pazarlığa başlıyor.

4- Bütün bunlara rağmen aidatınızı hâlâ alamadınız ve sizden kesilmeye devam ediyorsa, bu kez bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlığın içindeki hakem heyetlerine gidebilirsiniz. Burada, hazır dilekçelere ekstrenizi de ekleyerek ücretsiz şikayetçi olun.

5- Hakem heyetlerindeki aidat davalarının çoğunu tüketiciler kazanıyor. Banka, itirazını tüketici mahkemelerine yapıyor. Buradan da genellikle tüketiciler lehine karar çıkıyor.

6- Eğer kredi kartınız eski ve 10 yıllık kadarsa, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin son kararı gereğince geriye dönük tüm aidatlarınızı isteme hakkınız da var. Birden çok kredi kartınız için aynı işlemleri yapabilir ve hepsinin aidatını geri alabilirsiniz.

NOT: BİLGİ AMAÇLIDIR.
 
ben direk 4.maddeyi uyguladım ve geriye dönük 2 senelik kredi kartı aidatını geri aldım
 
Faydalı.Fakat bankalar birliğinin açıklamasına var.Geçende bir programda önemli olan yargıtay kararıdır bankalar birliğinin açıklaması önemli değildir dediler.Aslında site sakinleri içinde bir hukukçu varsa ve bu konuda daha detaylı bilgi verse çok daha faydalı olur.Paylaşım için emeğinize sağlık.
 
Arkadaşlar yalnız mahkemeye başvurduğunuz zaman şunu da göz önüne almak lazım, mahkemeyi kazanamadığınız taktirde karşı tarafın masraflarını ve mahkeme masraflarını siz ödersiniz.Bu nedenle tüketici hakem heyetlerine başvurmanız faydalı olur.
 
Geri
Üst