Krank balans

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yuce

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2001 cdx 2.0 var. Motor kol çıkardığı için komple yapıldı.aşırı titreme ve vibrasyon var.
Acil ucuz bir çözüm önerisi.lütfen.

Volan yada krank şüpheli dediğiniz gibi lakin.Önce
Senteyi kontrol edin.
Buji sıralamasını kontrol edin.
Bujileri kontrol edin, bir sorun belirtisi var mı?
motor hava alıyor mu, kontrol edin.
Enjektörleri kontrol edin.
vs. vs.
Son çare Krank veya volan dır.

Emre bey ilginize teşekkürler. Ancak motor rektifiye yapıldı.dedikleriniz zaten yapılmış olmazmı.yapan adam dediki :titreme kranktan balas dişlisi olabilr.sana masraf açar.gerek yok dedi.bu balans dişlisi masraflı bir şeymi zaten motor bize yetti 3000 tl. Bu balans dişlisi nedir ne dğildir.foto ekleyn olursa memnun olurum.tşk.ler

Emre bey ilginize teşekkürler. Ancak motor rektifiye yapıldı.dedikleriniz zaten yapılmış olmazmı.yapan adam dediki :titreme kranktan balas dişlisi olabilr.sana masraf açar.gerek yok dedi.bu balans dişlisi masraflı bir şeymi zaten motor bize yetti 3000 tl. Bu balans dişlisi nedir ne dğildir.foto ekleyn olursa memnun olurum.tşk.ler

Usta takarken senteyi kaçırmış olabilir.
Çırak buji kablolarını kafasına göre takmıştır, karışmış olabilir
Buji, Enjektör, Motorla alakalı değil.
Araçta tekleme, performans düşüklüğü var mı?

Bakın araç neden kol çıkardı? Örneğin detanasyon yüzünden kol çıkartır, araç. Bu dediğiniz titreşimde detanasyon göstergesi olabilir. Gerek yok diye birşey yok.

Çift balans dişlisi b2 lere özgündür. Onların 2 adet kapagı var, ve ses o kapaktan yapabilir. Ses var mı? Balans dişlisi rahatsız edecek kadar etkili titreşim engellemez. Makyajsız Vectrada 1 tane balans dişlisi vardır. B2 Örnek resmi:
canopel%20(148).JPG

Titreşim miktarını bilemediğimden, gerek var mı yok mu, sorun nedir bilemiyorum lakin, araç neden kol çıkarttı? Parçayı çıkma alabilirsiniz.

Aşırı titreme vibrasyon

Emre bey teşekkürler .araç uzun yolda 120 km süratte motor blokta küçük delik oluştu.marj motoruna yakın. Yeni moto r yapıldı iki piston ,kol vs. Değişti. Taşlandı.ayrıca debriyaj baskı balata değişti. Fakat rölantide olsun 2000 -3000 devir dahil aşırı vibrasyon zangır zangır koltuklar bile hissedilir derecede titriyor. Kapılarda olsun göğüs de olsun titreme araç içinde hissediliyor.kafa beyin kalmadı.ne yapacam 1senede 5500 masraf ettim toplam kafayı yicem.
Fikri olanlara teşekkürler.inşallah krank flan değişmez ben bittim.

Geri