Köy yerini bilemem ama bu tür işler adamı canından bezdirir. Ben de memlekete bir ev yapmaya kalktım anam ağladı, bir daha böyle bir işe girmem. Bir senedir evden barktan uzak kaldım, halen inşaatı bitiremedik. Ben işin başında durmayınca adamlar işi ağırdan alıyorlar

.
Çağatay madem elinde kaynak makinesi var o zaman işin kolay. Araçların boyu en az 5, eni de 3 metre olarak hesaplanır (garaj kapısının dışarıya açılması şartı ile). Sen motor dahil 7 ye 5 metre ebatlarında ( araçları bir yana sıfır yanaştırırsan) bir yer ayarlarsan işini fazlası ile görür. Ben 5,5 x. 4 metrelik eski garajıma iki reno flashı koyuyordum ama kapılar tam açılmıyordu.
Garaj yerini hazırlarken dikme olarak kullanacağın profilleri belli aralıklarla zemine sabitlersen işin epeyce kolaylaşır. Önceden bir plan çizersen profilleri o boyda kestirme imkanın olur, dolayısı ile 6 metrelik profilleri taşımaktan kurtulursun.
Üçgen çatı yapmak kolay, Fazla dik yapmana de gerek yok, senin işini % 5 veya 10 luk bir eğim fazlası ile görür.
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 12:29 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 12:11 ----------
Kaynak makinen olduğuna göre ağırlıklı olarak, özellikle de önemli noktaların birleşim yerlerinde ondan faydalan derim, bana göre vidalama geniş alanlarda kaynağa göre daha zayıf kalır. Köşelerde ve kapıların monte edileceği yerlerde kalın profil, ara dikmelerde 50x50, ara yatay örgülerde (duvar olarak kullanacağın kaplama malzemesini vidalamak için) 20x30 luk profiller yeterli olur.