yalnız konu yanlış açılmamışmı bahsedilen ev eğer ev ise yaşam odası denilen deprem afet yangın v.b gibi mağdurları geçici süre kalmasını imkan sağlayan konteynırlar değilse bahsettiğimiz şey prefabrik evler konteynır değil...
Konu tamamen doğrudur.
Konteyner dan bahsediyoruz, genellikle Şantiyelerde ve Ofis amaçlı kullanılmaktalar ama Yaşam Konteyneri olarak üretilen modelleride mevcuttur.
En büyük farkı ise Yaşam Konteynerlerinin yalıtımlı ve konut amaçlı kullanıma yönelik hazırlanmasıdır.
Ayrıca aldığınız konteyneri ticari maksatla değil, yaşam amaçlı kullanacağım diye belirtirseniz, özel bir belge imzalıyorsunuz ve sadece %1 KDV öderseniz. Aksi halde KDV oranı % 18 olarak fiyata ilave ediliyor.
Benim ilgilendiğim modelde, dış ve iç duvarlarda 6mm kalınlığında XPS malzemesi kulanılıyor ki öenmli olan kalınlığı değil yoğunluğudur. Ama yoğunluk bilgisi vermiyorlar malesef, yada bilmiyorlar. Ayrıca çatıda ise yalıtım amaçlı cam yünü kullanılıyor.
İmalat ve malzeme açısında 2 yıl, paslanma açısından ise 20 yıl garanti veriyorlar.
Camlar bildiğiniz çift camlı PVC doğrama, iç kapılar Amerikan Kapı, Dış kapı standardı Preslenmiş Galvaniz Sac kapı ama Çelik veya Ahşap Doğrama Alternatifleri var.
Yerleri standart olarak mineflo kaplı ama laminant parke opsiyonu bulunmaktadır.
2000 TL fark ile İç duvarlar tamamen BETOPAN, istedğini yere istediğiniz şeyi asabiliyorsunuz ki, Konteynerlerin en büyük sorunu budur.
Tabi alternatifler ve opsiyonlar oldukça fazla... Parayı verdikten sonra özel imalatlarda yapılıyor ancak standart modellerde 7.0x3.0 mt. ebatlarında Wc+Duş 'lu ve 2 odalı modelin fiyatı 5.500 TL dir.
Bahsettiğim tüm opsiyonlar yaptırıldığında fiyat 8.500 - 9.000 'e çıkıyor.
Bu sadece Konteynerin maliyetidir unutmayalım.
Düz bir zemin hazırlanacak ve konteynerin tüm tesisat bağlantılarıda size aittir. Ama hiç gözünüzü korkutmayın. Çadırda kursanız elektrik ve su tesisatı gerekecektir.
Ben araştırmaya devam ediyorum. İlave bir bilgi alırsam sizlerle paylaşacağım.
Bu arada şuanda Van Depreminden dolayı perakende talepleri erteliyorlar ama şimdi sipariş alıp Şubat ayı ve sonrasında teslim mümkün dediler. Ayrıca Kredi kartınıza 9 taksit imkanı sunuyorlar...