Kontak dönmüyor!...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
w40 bulamadıma ama başka bir pas sökücü aldım ve sıktım şimdi sorun yok gibi.Ark.ım seyir halinde iken direksiyonun kitlenme olayı beni düşündürdü şimdi olma ihtimali yüzde kaç acaba?
Araç kontagı kapadığım zaman anahtarı çekiyorum kontak girişinde yuvarlak bölme,anahtarı döndürdükten sonra içine alr ya şimdi kontağı çıkarırken2-3 defa geri atmadı,takıp,çevirip tekrar çıkardığımda attı.

Araç anahtarı kontak içerisinde ve araç çalışır durumda seyir halinde kontağın kilitlenmesi olayından bahsetmiş arkadaş..? araç çalışır durumda iken kontak zaten 2inci devreyi geçmiş durumda kilit mekanizmasının devreye girmesi imkansız..1 o dediğiniz olay mantıken dusunursek kontak içinde anahtar olmayınca direksiyonu çeyrek yada yarım tur çevirerek devreye girmesini biz saglıyoruz..! devreye girer.

Bu sorun opellerin kronik sorunlarından biri yetkili servis 80 tl ye hallediyor.Dısarda iyi bir anahtarcı bulursanız,30-35 tl ye sorunu cözüyorlar.Kolay gelsin.

teşekkürler ark.lar.

Arkadaşlar bu durum bugün benim başıma geldi ama forumda bu konuyu daha önce hiç görmemiştim =( o yüzden o anki neden dönmüyor bu anahtar telaşıyla servisi aradım geliyoruz dediler onları beklerken internete bakmayı akıl ettim siteye baktım bu yağ olayını gördüm gelen ustalara söylediğimde o şekilde bir yağ kuruması değil abi kir birikiyo içine anahtarı kitliyo dediler...1-2 saatlik işi var söküp temizleyip geri kapatıcaz yarın servise getir dediler sizce ne yapayım yarın götüreyim mi ? ( bugün saat öğlen 1 de 37 derecede çalıştırdım anahtarda hiç zorlanma bile olmadan çalıştı....Akşam 5te 30 derecede denediğimde anahtar milim bile oynamadı sıcaklıkla ne derece alakalı )

sıcaktan mı yağsızlıktan mı kirden mi aklım karıştı olay hakkında kapsamlı bilgisi olan bilgi verebilirmi acaba ?

valla kardeş ben o olaydan sonra bir daha yaşamadım,ama o günden sonra da arabayı güneşe bırakmadım,evimin altında otoparkım var giriş biraz zor ama olaydan sonra oraya koymaya başladım.Ben özel servisten ark.ımı bir tanıdığımı çağırmıştım.Bir çekip vurup halletti:)))
Aşırı sıcaktan anahtar kontağının içindeki plastiğin zarar gördüğünü söylemişti,ya değiştirmem gerektiğini yada arabaya güneşlik almam gerektiğini söylemişti,değiştirirsem ne kadar tutar demiştim,100 tl nin üzerinde demişti.
Sende git 5 tl ver bir güneşlik al yada arabayı el verdiğince güneşe bırakma özellikle de aşırı sıcaklık oldugu zaman.

yaz aylarında her gün 35-40 derecede kalıyor araba.5 senedir ilk defa başıma geldi sıcaktan olduuğunu sanmıyorum ama sağolasın ;)

bugün serviste problemim çözüldü kontak revizyon uygulaması yapıldı şimdi yağ gibi dönüyo anahtar =) Yalnız sıcak ile hiç bir alakası yokmuş anahtarı soktuğumuz yuva arka tarafından tamamen kapalı plastik bi kılıf gibi birşeymiş ve orda kesinlikle yağ olmaz dedi servis yetkilileri zamanla anahtarın üzerinden oraya gelen tozlar tıkamış dediler...( ki ben servise gitmeden wd 40 ta sıktım anahtar yuvasına :D )

kullanılan parça fiyatı = 11 tl
işçilik ücreti = 72 tl
bunlara ilave yarım litre yağ eklediler el freni dönüşlerde arka tekerleri kitlemiyodu :D onu sıktırdım kedi gözü denilen en ufak ampullerden biri patlamıştı onları değiştirttim toplam kdv dahil 98.36 liraya mal oldu...Umarım birdaha benim ve bir başka opel astra g kullanıcısının başına gelmez bu durum =)

( Dipnot : Yağ sıkınca geçen bir anahtar arızasınada mantık yürütüp şu olmuştur yağlayınca geçmiştir diyemedi servisteki usta... )

Takasa gelen arabalardan birinin kontağında da takılma varmış.Bizim eleman X marka bir yağlayıcı sprey sıkmış, araba kapılarında kullanıyorduk, Şimdi araba serviste :) Büyük ihtimalle sprey sıkılınca kabaran kir şifre dişlerini takılı bırakmış sökecez dediler :)

daha önce benim de başıma geldi bir iki defa anahtar dönmedi. wd40 sıktım düzeldi. iki buçuk yıl oldu bir daha yapmadı.

Geri